TERNAT - Fair Tradefestival met Exotisch Terrasje aan Wereldwinkel

C21

TERNAT - Fair Tradefestival met Exotisch Terrasje aan Wereldwinkel

Roots_zw-e1426947838174
Optreden Roots aan wereldwinkel Ternat 15:30 – 17:00
 
Oxfam-exotisch-terrasje-2015__00000002_
 

Zondagnamiddag vindt aan de Wereldwinkel in het Kapelleveld, achter de kerk van Sint-Katherina-Lombeek het jaarlijkse Exotisch Terrasje plaats. Zoals steeds zijn er: heerlijke hapjes en drankjes van eerlijke handel (fair trade) en optredens van muziekgroepen. Dit jaar de pop-folkband Roots en het Orkest van Asse.

ROOTS
 
De essentie van Roots: Muzikale verhalen, waarmee deze (pop)folkband, met roots in het Dendermondse, mensen opnieuw wil verwonderen, inspireren en vooral gelukkig maken!
 
De band speelde voor het eerst onder de naam “Roots” op het M’eire Morough folkfestival in 2010. In maart 2011 namen zij hun demo-cd, “Back to Barley”, op. Sinds maart 2014 stelt Roots haar eerste album, “Point Blue” , aan het publiek voor. Het album werd opgenomen en geproduced door Erwin Libbrecht (Kadril) onder het Wild Boar Music – label.
 
De “wortels” zocht Roots in Ierse en Keltische sferen. Deze energieke bende van 8 muzikanten heeft echter heel verschillende muzikale achtergronden (folk, jazz, klassiek…). Het is wellicht die symbiose van invloeden die het geluid van de groep uniek maakt.
Met een vrij uitgebreid instrumentarium (gitaar, bas, drum, mandoline, viool, accordeon, fluit, stem, …), maakt de groep (folk)muziek toegankelijk voor een breed publiek. Traditionals en eigen nummers, opzwepend instrumentaal of harmonieus vocaal, u krijgt het allemaal. Stil blijven zitten wordt sowieso moeilijk. http://roots-music.be/online-shop/band/
 
ORKEST ASSE 
 
Dirigent Filip Verpoest: "In het spoor van mijn vader heb ik na humaniorastudies bij de Gentse Jezuïeten een muziekopleiding gevolgd. Ik koos voor de altviool. Na mijn opleiding aan de muziekconservatoria van Gent en Brussel en aan de muziekkapel Koningin Elisabeth, was ik lid van het Nationaal Orkest van België. Mijn glorietijd heb ik echter beleefd in het ensemble “I Fiamminghi”. Met dit kamerorkest van uitsluitend strijkers (6 violen, 2 altviolen, 2 celli en een bas) reisden we de wereld rond. Na deze turbulente periode van soms 100 concerten per jaar verlangde ik naar meer rust in de loopbaan. Er kwam een plaats vrij aan de Academie van Asse als leraar viool, maar omdat ik het actief spelen niet kon laten, combineerde ik lesgeven met het kamerorkest Prima la Musica.":
 
De leden van het orkest zijn ofwel leerlingen van de academie August De Boeck, ofwel vrije leerlingen (die meestal vroeger dan leerlingen waren op de muziekschool). Het is een strijkersensemble, enkel violen en celli. De violist van Roots (Diede) is de zoon van de dirigent van het orkest van Asse
 
EERLIJKE HANDEL EN ONTWIKKELING IN HET ZUIDEN 
 
Het evenement Exotisch Terrasje en Fair Tradefestival is een samenwerking tussen Oxfam Wereldwinkel en de gemeente, dienst Internationale Samenwerking. De gemeente Ternat kreeg enkele jaren geleden de titel Fair Tradegemeente voor haar inspanningen om eerlijke handel met de boeren en ambachtslui in het Zuiden aan te moedigen. De Wereldwinkel is een vrijwilligersorganisatie die produkten van eerlijke handel verspreidt en de mensen bewust wil maken van de problemen die boeren en ambachtslui in het Zuiden hebben om een eerlijke prijs te krijgen voor wat zij produceren. Dankzij de eerlijke prijs die zij van Oxfam en andere organisatie voor eerlijke handel krijgen kunnen zij ook medische en sociale voorzieningen voor hun gemeenschap opbouwen. Meer info over Wereldwinkels op www.oww.be en www.oww.be/ternat
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2015
GVC
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief