TERNAT - KWB steunt moeders zonder papieren met Valentijnsontbijt

C21

TERNAT - KWB steunt moeders zonder papieren met Valentijnsontbijt

Moedermetkind_inymedia
 

KWB Lombeek organiseert op zondag 14 februari voor de 14de keer een Valentijns ontbijtactie waarbij pakketjes thuis worden geleverd voor 8 euro. Met de opbrengst wordt niet alleen de eigen werking gefinancierd. De helft gaat naar een project van de Begijnhofvrienden in Brussel waarmee moeders zonder papieren worden geholpen.Inschrijven voor 8 februari via www.kwb.be/kwblombeek

Huisvesting voor moeders op de vlucht

 
BegijnhofVrienden zetten een netwerk op voor steun aan de meest kwetsbaren onder de vluchtelingen: moeders met kinderen zonder papieren.

De meest precaire groepen zijn alleenstaande moeders met kinderen die geen papieren krijgen. Zonder papieren kunnen zij niet werken en ze leven vaak gebukt onder trauma's van misbruik in eigen land of tijdens hun vlucht naar Europa. Deze moeders (en hun kinderen) hebben nood aan een time-out, rust en ruimte om over hun toekomst te beslissen: 

Waar naartoe? Hoe kan ik een bijdrage aan de samenleving opbouwen? Hoe eventueel een terugkeer naar mijn land voorbereiden?

Tijdelijk onderdak, sociaal-juridische begeleiding, en persoonlijke bejegening helpen om uit deze crisissituatie te geraken.

Om deze randvoorwaarden snel tot stand te brengen hebben BegijnhofVrienden drie appartementen op het oog waarvoor ze steun vragen om in eerste instantie de huur te kunnen betalen. Deze noodhulp kadert in een ruimer project met initiatieven die uitzicht bieden op een menswaardig bestaan.

 

https://www.kerknet.be/begijnhofkerk-brussel/artikel/huisvesting-voor-moeders-op-de-vlucht#sthash.BnUai4ES.dpuf

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2016
Guido Van Cauwelaert
Indymedia
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 19 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief