TERNAT - Laat je aanhangwagen of GPS niet stelen

C21

TERNAT - Laat je aanhangwagen of GPS niet stelen

Diefstal_inhoud_wagens
 
Diefstal_iaanhangwagens
 

De politie waarschuwt voor twee soorten diefstallen die momenteel veel voorkomen in de zone TARL. De eerste is de diefstal van aanhangwagens. In de tweede plaats gaat het om de inhoud van wagens. Een gsm, gps, laptop, fototoestel, zonnebril ... Het zijn relatief kleine voorwerpen die vaak in de wagen achtergelaten worden en die dieven vrij gemakkelijk kunnen meenemen. Ook airbags en ingebouwde GPS-toestellen van het merk BMW zijn populair bij de dieven.

AANHANGWAGENS

Aanhangwagens zijn makkelijk te stelen en bovendien zijn ze eenvoudig door te verkopen.. Eigenaars laten soms hun aanhangwagen onafgesloten voor de deur, op de oprit of in het zicht staan. Dieven kunnen deze relatief gemakkelijk ontvreemden, zelfs wanneer een disselslot werd aangebracht.

Omdat aanhangwagens onder 750 kilogram geen eigen kentekenplaat voeren, is het niet vanzelfsprekend om een gestolen aanhangwagen op te sporen.

Enkele tips:

- Stal uw aanhangwagen zoveel mogelijk uit het zicht van de weg.

- Enkel een disselslot voldoet niet. Vaak wordt de kabel van de handrem doorgeknipt waardoor de aanhangwagen alsnog makkelijk verplaatst kan worden door middel van een touw. Veranker uw aanhangwagen dus met een goed kettingslot aan de wand of de bodem (opgelet, enkel indien uw aanhangwagen op privé terrein staat en niet op de openbare weg).

- Maak uw aanhangwagen uniek door een code aan te brengen met slagletters. Dit doet u best op enkele strategische plaatsen zoals de boom en as.

- Maak extra gebruik van een wielklem of extra disselslot om uw aanhangwagen beter te beveiligen.

- Neem foto's van je aanhangwagen. Wordt die toch gestolen, dan weet de politie naar welke uit te kijken.

- Maak je aanhangwagen herkenbaar, hang er stickers op met betrekking tot je woonplaats en eventueel je zaak. Hoe opzichtiger de aanhangwagen, hoe minder interessant om te stelen (moeilijker verhandelbaar).

INHOUD WAGENS POPULAIR

Sommige dieven hebben het niet gemunt op uw wagen zelf, maar op de inhoud ervan. Een gsm, gps, laptop, fototoestel, zonnebril ... Het zijn relatief kleine voorwerpen die vaak in de wagen achtergelaten worden en die dieven vrij gemakkelijk kunnen meenemen.

Het stelen van airbags, ingebouwde GPS-toestellen en ander specifiek materiaal … een golf van diefstallen in onze gemeenten.

Dieven gaan steeds meer op zoek naar onderdelen uit de auto. Tegenwoordig zijn het vooral airbags en ingebouwde GPS-toestellen van het merk BMW die gestolen worden. Later worden ze doorverkocht.

Enkele tips:

- Parkeer bij voorkeur in een afgesloten garage of zet je auto uit het zicht.

- Indien je op verplaatsing bent, parkeer bij voorkeur in een beveiligde parking of op een andere veilige, drukbezochte en goedverlichte plaats.

- Sluit uw wagen steeds goed af: niet alleen de portieren maar ook de ramen, eventueel het open dak en het kofferdeksel. De bedoeling hiervan is niet alleen de dief het moeilijk te maken; als u de wagen open laat en er wordt iets gestolen zonder sporen van braak, zal uw verzekeringsmaatschappij dat niet aanzien als diefstal.

- Neem altijd uw boordpapieren mee, want die zijn - ook zonder de auto - geld waard voor criminelen.

- Verwijder altijd uw gps en gps - houder uit de auto en veeg de zuignapafdruk uit.

- Verwijder alle andere waardevolle voorwerpen uit de auto (GSM, laptop,tablet,fototoestel,...).

- Schakel altijd de bluetooth en wifi-functie van uw gps, laptop of gsm uit. Op die manier voorkomt u dat potentiële dieven het signaal opvangen en achterhalen dat er waardevolle toestellen in uw wagen verborgen liggen.

Info politie TARL http://www.lokalepolitie.be/5407

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2016
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024

archief