TERNAT – Asger De Valck behaalt eerste podiumplaats in ERPE-MERE

C21

TERNAT – Asger De Valck behaalt eerste podiumplaats in ERPE-MERE

Asger_de_valck_podium-erpe-mere
 

Eerstejaarsaspirant Asger De Valck uit Ternat van het Isomax Waterproof Cycling Team behaalde afgelopen zondag zijn eerste podiumplek uit zijn nog jonge wielerloopbaan. Hij behaalde een 3de plaats in Erpe-Mere.

Asger De Valck vertelt: “Het was een koers van bijna 20km lang op een moordend parcours met een lange steile klim en een lange afdaling.De wedstrijd was lang gesloten door de zware klim in het parcours. Ik voelde me goed en de trainer en mijn papa hadden me vooraf gezegd dat het een parcours op mijn maat was. Ik weeg niet zoveel en rij dus redelijk makkelijk bergop.
 
Elke keer als we over de klim kwamen waren er steeds meer en meer renners gelost. Iets over halverwege de koers demarreerde Yoran Van Gucht net voor de top van de klim.
 
Hoewel het overgrote deel van de resterende groep niet wou reageren, besloot ik toch om te proberen mee te gaan. Ik raakte niet bij de supersterke leider, maar mijn versnelling zorgde er toch voor dat we in de afdaling een achtervolgend groepje vormden met een 6-tal renners.
 
Op de volgende klim werd ons groepje uitgedund tot 3 man. Aan Senne Aelvoet en Jarne Jonckheere had ik twee goeie kompanen, want we werkten goed samen om uit de greep van de achtervolgers te blijven.
 
Op 2 ronden van het einde wist ik dat er niemand uit de achtergond meer zou terugkeren en zat de kans op een podiumplek erin. Ik besloot alles op alles te spelen op de laatste klim en probeerde mijn metgezellen eraf te schudden.
 
Senne Aelvoet bleef echter weerwerk bieden en Jarne Jonckheere bleef ook nog aanklampen tot net voor de top. Op de top hadden Senne en ik plots een klein gaatje op Jarne en hebben we alles gegeven om met 2 naar de streep te kunnen gaan. Jarne kwam nog tot op een 20-tal meter van ons wiel en toen heb ik besloten om de sprint aan te lanceren. Liever de sprint om de 2de plaats verliezen en 3de worden dan met 3 te moeten sprinten met de kans om niet op het podium te eindigen. Ik begon van ver de sprint van op kop, maar Senne was te sterk en uiteindelijk bolde ik as 3de de streep over. Ik ben heel blij met mijn eerste podiumplaats. Zeker als je ziet met wie ik op het podium sta.
 
Ik wist dat ik een goeie uitslag kon rijden op dit parcours maar een podiumplek, daar had ik niet bij stilgestaan.
 
Ik ben vooral blij dat ik de overgang van de laatstejaarsminiemen naar de aspiranten redelijk goed verteer. Ik behaalde dit seizoen al een 10de, 9de en nu dus 3de. Ik heb een goeie winter achter de rug en heb vooral veel progressie gemaakt dankzij de goeie trainingen en raad van onze clubtrainer Jürgen Diependaele. Hij kent mijn sterke en zwakke punten en werkt eraan op training. Ik merk dat dat toch wel een verschil maakt in de koers.
 
Ik had dit jaar 2 doelen voor ogen. Het eerste, een podiumplek, is bij deze bereikt. Al smaakt het wel naar meer. Het tweede doel is om geselecteerd te worden zodat ik aan het Vlaams- en Belgisch Kampioenschap kan deelnemen. Zeker omdat het 2 maal in mijn streek is. Het Vlaams Kampioenschap is namelijk in Mazenzele en het BK in Liedekerke."
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2016
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 16 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 06 mrt 2024

archief