TERNAT : Gemeentebestuur vraagt aanpassing gewestelijke verkeersinfrastructuur aan mobiliteitsminister Ben Weyts

C21

TERNAT : Gemeentebestuur vraagt aanpassing gewestelijke verkeersinfrastructuur aan mobiliteitsminister Ben Weyts

E40
Het gemeentebestuur vraagt aan de minister om een aftakking van de uitrit Brussel die rechtstreeks naar de Industriezone en het nieuwe winkelcomplex leidt. Daarmee zou men files op de Assesteenweg én op de E40 kunnen vermijden.
 

In een brief aan mobiliteitsminister Ben Weyts vraagt het Ternatse schepencollege (LVB-sp.a-groen) dringend aanpassingen aan de gewestelijke verkeersinfrastructuur (uitrit E40 en N285-Assesteenweg). Het college schrijft aan de minister:

“De reeds zeer drukke Assesteenweg, onderdeel van de N285 te Ternat, dreigt oververzadigd te worden door de ontwikkeling van grootschalige kleinhandel en een nieuw bedrijventerrein voorzien in twee provinciale ruimtelijke uitvoeringsplannen. De verkeersafwikkeling van deze terreinen gebeurt, net als voor de bestaande industriezone via het rond punt van de Assesteenweg op de grens met Asse.
 
Een aftakking van de uitrit Brussel van de E40, die rechtstreeks naar de industriezone en het geplande winkelcomplex zou leiden, zou een belangrijke ontlasting betekenen voor de Assesteenweg.
Anderzijds zou ook de herinrichting van de op- en uitritten en de Assesteenweg, waarvoor reeds geruime tijd een stedenbouwkundige vergunning werd afgeleverd, dringend moeten uitgevoerd worden.
 
Het gemeentebestuur  van Ternat moet binnenkort beslissen over een aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning voor de ontwikkeling van grootschalige kleinhandel in het kader van het PRUP (vroegere IKEA-site). De aanvrager vroeg ook om de  aftakking waarop de gemeente Ternat reeds jaren aandringt.
De uitvoering van het PRUP lijkt ons enkel mogelijk als het gewest de nodige aanpassingen aanbrengt aan de wegeninfrastructuur zoals de aftakking van de uitrit en de herinrichting van de op- en uitritten en de Assesteenweg zelf.
 
De gemeente Ternat dringt dan ook aan op een snelle uitvoering van de gevraagde ingrepen, teneinde de ontwikkeling van de twee provinciale uitvoeringsplannen mogelijk te maken.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2016
EP
GVC
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief