Michaël Dupont is strafste Rode Duivel(fan)

C21

Michaël Dupont is strafste Rode Duivel(fan)

Michaelmetkind0
 
Michaelmetskelet
 
Michaelmetkind21
 

Osteopaat Michaël Dupont uit de Gemeentehuisstraat is de strafste Rode Duivel(fan) uit de regio. Hij kreeg van de RINGtv-kijkers maar liefst 64% van de stemmen. Bij de behandeling van zijn kleinste patiënten kregen de Rode Duivels een hoofdrol.  Doordat Michaël gebruik maakt van Rode Duivelspoppen vergeten de kinderen dat ze behandeld worden en zijn ze ontspannen.

Michaël had zijn praktijk en wachtzaal volledig ondergedompeld in een tricolore sfeer. Maar ook bij de behandeling van zijn kleinste patiënten kregen de Rode Duivels een hoofdrol.  “Door gebruik te maken van de Rode Duivelspoppen zijn ze niet met het therapeutische aspect bezig. Op dat moment zijn ze met die pop bezig. En dat laat mij toe om mijn osteopatische technieken toe te passen op die kinderen”, vertelde Michaël aan Ringtv.

Osteopaat is een nog wat minder bekend beroep uit de medische sector. Je mag het niet verwarren met een "kraker". Als men het in de volksmond over “een kraker” heeft, dan slaat dit meestal op een chiropractor. Die werkt - vooral - op gewrichten van de wervelkolom die geblokkeerd zitten of foutief functioneren. Een osteopaat werkt via manuele technieken op zowel het orgaansysteem, de schedel en ruggemergvliezen als ook op het volledige bewegingssysteem (wervelkolom, gewrichten, spieren, pezen,…). Als een osteopaat het nodig acht om een geblokkeerde wervel vrij te maken, dan zal hij ook een manipulatietechniek aanwenden.

Tijdens dergelijke correctie hoort de patiënt wel eens een knappend of “krakend” geluid. Dit krakend geluid is afkomstig van het ontsnappen van de luchtbel die in het gewrichtje zit bij een snelle manipulatie. Dit geluid is dus absoluut niet afkomstig van het over elkaar glijden van de gewrichtsvlakken zoals de meeste mensen denken! Een osteopathische manipulatie is precies gelokaliseerd in een ontspannen houding, pijnloos en van heel korte duur.

Wanneer een patiënt een osteopaat raadpleegt, zal deze informeren naar zowel medische en chirurgische precedenten, als de leefgewoonten in hun socio-psychologische context. Hij doet eveneens beroep op de uitslagen van paraklinische onderzoeken die de patiënt in zijn bezit heeft (bijvoorbeeld radiografie, scanner, NMR, bloedanalyse, ...) Hij houdt op die manier niet enkel rekening met de aandoening op zich, maar ziet de patiënt in zijn geheel. (Hij werkt een holistisch klinisch onderzoek uit.).

Meer info http://www.gnrpo.be/wat-doet-een-osteopaat

Bekijk ook de reportage op Ringtv: http://www.ringtv.be/video/micha%C3%ABl-dupont-ternat

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2016
Guido Van Cauwelaert
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief