MERCHTEM / TERNAT - Opendeurdag Centrum voor Volwassenonderwijs

C21

MERCHTEM / TERNAT - Opendeurdag Centrum voor Volwassenonderwijs

Editiepajot_cvomt_advkader_aug_2016
 

Gisteren kreeg ik de nieuwe brochure in de bus, vanmiddag zag ik hun affiche bij de groenteboer en vanavond ontdekte ik online hun ruim en gevarieerd aanbod. Vorige maand won mijn vriendin een leuk cadeau via hun laatste Facebookactie: CVO M&T (Centrum voor Volwassenonderwijs Merchtem en Ternat) bruist van nieuwe ideeën en biedt een ruime waaier van cursussen, workshops en lezingen aan. Maar wat allemaal? En voor wie?

 

We vroegen het aan Annick Vanbossuyt, directeur CVO M&T.

E: Waarvoor kunnen mensen terecht bij CVO M&T?

A: Eigenlijk zijn er verschillende peilers: naast onze cursussen moderne vreemde talen en een ruim aanbod kookcursussen en informatica bieden we ook Nederlands voor anderstaligen, Ondernemen en Beroepsopleidingen, Mode en Deco en Huis en Tuin aan. 

 

E: Ja, voor mijn werk heb ik daar een cursus Frans gevolgd. Nu converseer ik vlot met mijn Franstalige collega’s !

A: Natuurlijk, we houden onze cursussen zo praktisch mogelijk! Veel mensen kennen ons van onze cursussen Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans die we al lang als jaarcursussen aanbieden. Maar we hebben ook korte modules, zoals Zweeds en Arabisch. De laatste jaren hebben we gemerkt dat de combinaties taal en cultuur of taal en koken ook goed samengaan, denk maar aan ons succesvol aanbod Frankrijk Cultureel, Het beste van Spanje en Italië en onze Spaanse en Italiaanse kooklessen in de doeltaal. Nieuw voor volgend schooljaar zijn o.a. onze Praattafels naast de bestaande conversatiecursussen.

 

E: Voor elk wat wils dus ! Mijn Poolse collega kan dus Nederlands volgen terwijl ik Frans volg…

A: Absoluut. De laatste jaren zit ons aanbod Nederlands voor Anderstaligen erg in de lift. Iedereen kan bij ons Nederlands volgen, elk op zijn eigen tempo: van intensieve dagcursussen tot avondlessen à rato van 1 of 2 keer per week. Nieuw is dit jaar ook de praktische component: in sommige cursussen Nederlands ga je ook op stap in je gemeente of na een basisniveau te hebben bereikt kunnen onze anderstalige cursisten instappen in een aantal beroepsopleidingen: secretariaatsmedewerker, boekhoudkundig bediende, hulpkok …

 

E: Dat brengt ons bij de peiler Ondernemen en Beroepsopleidingen.

A: Ja, via die beroepsopleidingen kan je verder studeren voor secretariaatsmedewerker, boekhoudkundig bediende en hulpkok. En mocht je nog geen diploma secundair onderwijs, kan je dit behalen via een aanvullende algemene vorming en een beroepsopleiding.

 

E: Maar zelfs als ik niet weet hoe mijn belastingbrief in te vullen kan ik bij jullie terecht ?

A: Inderdaad, in onze groep Ondernemen hebben we ook nog kortere modules zoals boekhouding, recht, fiscaliteit, zelfs een workshop successieplanning.

 

E: Te veel om op te noemen dus. Nu krijg ik toch wel even honger als ik jullie culinair aanbod zie.

A: Ons Kookatelier. Hier heb je de keuze tussen halfjaarlijkse cursussen, speciale menu’s voor de feestdagen, vegetarisch koken, bakken … Maar we spelen ook in op het seizoensaanbod, zo hebben we in oktober de workshops Koken met witloof en Quiches en in april Koken met asperges. En dan heb ik het nog niet gehad over onze wijncursussen, van Schuimwijnen en Champagnes tot Degustatiecursussen en de combinatie Wijn en Gastronomie.

 

E: Ik check dat even online ! Oh ja, mijn eeuwig jonge oma wil zo graag aan de slag met haar nieuwe tablet, ik dacht dat jullie ook cursussen voor senioren hebben?

A: Inderdaad, we organiseren lessen Informatica voor alle leeftijden, overdag en ’s avonds. We hebben zelfs een EHBO PC cursus en 3D-tekenen, maar ook Webdesign, Foto- en Filmbewerking en specifieke lessen voor IPad of Android tablets.

 

E: Dank je, Annick, het is té veel. 

A: Toch niet, wij spelen in op de regionale noden van heel veel verschillende mensen met uiteenlopende interesses en behoeften. Oh ja, je mag niet vergeten te vermelden dat we ook nog Bloemschikken hebben, Naaien, patroontekenen en Persoonlijk stijl- en kleuradvies !

 

CVO M&T, DE WEG NAAR JOUW TALENT !

 

Kijk voor het volledige aanbod op onze site www.cvomt.be of in onze brochure. 

 

Noteer alvast in je agenda:

Je bent welkom op de OPENDEURDAG op zaterdag 27 augustus,

  • Van 10.00 u. tot 12.30 u. in vestiging Ternat, Statiestraat 37
  • Van 13.30 u. tot 16.30 u. in vestiging Merchtem, Dendermondestraat 26

Opendeur gemist? Inschrijven ter plaatse kan ook tijdens de eerste weken van september, van maandag tot donderdag, tussen 18.00 u. en 20.30 u. Je kan ook doorlopend inschrijven via onze website www.cvomt.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 aug 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief