TERNAT - sp.a heeft een nieuwe voorzitter

C21

TERNAT - sp.a heeft een nieuwe voorzitter

Jeanrony_img_7443_knip
 

sp.a Ternat heeft een nieuwe voorzitter. Jean Trembloy, die begin dit jaar voorzitter van het ocmw werd en ook in het schepencollege zetelt, droeg de fakkel over aan Rony Vanden Abbeele.

Jean, die voorzitter van de afdeling werd in 2000 - toen voormalig partijkopstuk Fred Dielens overstapte naar de LVB - is een socialist met een stamboom. Zijn grootvader, Jan Vanderborght, was één van de oprichters van de socialistische werkersbond, afdeling van de Belgische Werkliedenpartij, de voorloper van de sp.a. Zijn ouders waren hun leven lang trouwe partijmilitanten en sterkhouders van de socialistische gepensioneerdenbond. Jean kwam samen met andere Jongsocialisten, zoals Irene Van Humbeeck, Guido Van Cauwelaert en  Ronald Parys, in 1976 in het afdelingsbestuur. Samen zorgden ze voor meer openheid. Vanaf 1994 werd er gewerkt aan progressieve frontvorming met groen en onafhankelijken. Aanvankelijk onder de naam GRAS, bij de laatste verkiezingen als spagroen+ Na de verkiezingen maakte spagroen+ een coalitie met de LVB en kwam Jean in het Vast bureau (dagelijks bestuur) van het OCMW, waarvan hij drie jaar later voorzitter werd. Meteen de aanleiding om het voorzitterschap van de afdeling door te geven.
Rony Vanden Abbeele kwam aan boord in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 en bleef ook nadien actief meewerken aan de verdere uitbouw van de afdeling. Ook secretaris Luc D’Hoe en Penningmeester Ronald Raspoet zijn aktieve nieuwkomers. Piet Vanderhaeghen, Mieke Van Bever en Hilde De Dyn zorgen dan weer voor de continuïteit in het bestuur.
Spaghettifestijn
Zondag organiseren sp.a en kartelpartner Groen een spaghettifestijn  in de Katharinakring in Sint-Katherina-Lombeek. Een goed moment om het  contact met de achterban te verbeteren, vindt Rony.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2016
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 19 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief