DILBEEK/TERNAT : Nieuw CNG-tankstation op Ninoofsesteenweg

C21

DILBEEK/TERNAT : Nieuw CNG-tankstation op Ninoofsesteenweg

Karelguidotankenknip
Leefmilieuschepenen Karel De Ridder (Dilbeek) en Guido Van Cauwelaert (Ternat) konden reeds gebruik maken van de installatie. Dilbeek had daarvoor de perswagen op CNG voor het ophalen van het vuil van de publieke vuilnisbakjes meegebracht.
 
Groepsknip
De milieuschepenen van Ternat en Dilbeek samen met de Dilbeekse schepenen van Lokale Economie, Anneleen Van den Houte, Burgerzaken, Bernadette Van Coillie, en Ruimtelijk vergunningsbeleid, Elke Zelderloo, de ploeg van openbare ruimte en groen, en de afgevaardigden van Dats.
 

Het nieuwe tankstation van DATS op de Ninoofsesteenweg maakt het aankopen van een voertuig dat rijdt op het milieuvriendelijke aardgas (cng) heel wat aantrekkelijker voor inwoners van Dilbeek, Ternat en Lennik. Het werd vrijdag officieel geopend in aanwezigheid van verscheidene schepenen van Dilbeek en de schepen van Duurzaamheid van Ternat. Beide gemeenten zijn hun vloot volop aan het vergroenen.

Tot nu toe was het meest dichtbij gelegen tankstation in Zellik. Met het nieuwe station van Dats zullen nu ook de inwoners van Dilbeek en die van het Pajottenland die via de Ninoofsesteenweg naar Brussel pendelen zich gemakkelijk kunnen bevoorraden. Voor de gemeentebesturen van Dilbeek en Ternat biedt het ook mogelijkheden om bijkomende voertuigen op aardgas aan te schaffen. Met de eigen slow fill-installaties zijn de mogelijkheden immers beperkt.
Leefmilieuschepenen Karel De Ridder (Dilbeek) en Guido Van Cauwelaert (Ternat) konden reeds gebruik maken van de installatie. Dilbeek had daarvoor de perswagen op CNG voor het ophalen van het vuil van de publieke vuilnisbakjes meegebracht. Door het samenpersen van het afval van de afvalbakjes wordt het aantal ophaalronden sterk gereduceerd. Doordat het voertuig op cng rijdt is de milieuwinst maximaal.
Schepen Karel De Ridder beklemtoonde het belang van  CNG-voertuigen in de strijd tegen fijn stof. Daarenboven zijn het heel comfortabele en bijna geluidloze voertuigen. Aardgas blijft uiteraard een fossiele brandstof maar is in een overgangsfase naar nog groenere energie zoals waterstof een belangrijk alternatief op de meer vervuilende diesel en benzine.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2016
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 19 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief