TERNAT - Jogging Den Bos Rond deelt cheques uit aan goede doelen

C21

TERNAT - Jogging Den Bos Rond deelt cheques uit aan goede doelen

Img_7685
 
Img_7673
 
Img_7679
 
Img_7681
 

Zaterdag reikte Roswitha De Volder van Jogging Den Bos Rond, in aanwezigheid van burgemeester Ronald Parys en schepen van van Integratie Guido Van Cauwelaert, en het joggingteam;  cheques uit aan drie goede doelen.

"Onze 5de (1ste jubileum)-editie van Jogging Den Bos Rond op 3 april 2016 was een groot feest dank zij de +/- 700 deelnemers (joggers, kinderen en wandelaars), de sponsors, de medewerking van de gemeente Ternat en de vele vrijwilligers", zegde Roswitha.

De joggingvereniging steunt dit jaar driegoede doelen.

Het breicafé, dat op de overhandiging vertegenwoordigd was door Anne-Marie Cornelis, liep in het verleden reeds in de kijker door het inpakken van Ternatse openbare ruimtes met hun breiwerk. Bomen, banken, brugleuningen, brievenbussen, alles moest eraan geloven. Maar zij breien ook mutsen en sjaals  die worden verkocht voor goede doelen.  ‘We breiden al sjaals voor organisaties zoals Poverello, de Pamperbank en het opvangcentrum voor asielzoekers Klein Kasteeltje’, zegt Anne-Marie Cornelis.

Tweede goede doel was het jeugdvoetbal van Wambeek. "Als sportvereniging hechten wij uiteraard veel belang aan beweging en vooral de jeugd moet gestimuleerd worden want zoals we allemaal weten gaat het niet zo goed met de conditie van de jeugd", zegde Roswitha. "Ze spenderen veel tid achter de computer en daarom willen we initiatieven die hen tot bewegen motiveren graag steunen".

Als derde doel werd de vzw Belgische RETT Syndroom Vereniging voor het communicatieproject (spraakcomputer) “give@awordtolotte” gekozen, dat bij de overhandiging werd vertegenwoordigd door Lotte Nuyens en haar mama Els Maes. Lotte heeft het RETT syndroom en zit opgesloten in een onwillig lichaam. RETT patiënten kunnen niet praten of, hun handen gebruiken. Ze kunnen enkel communiceren met hun ogen en dat kan via spraakcomputers maar die zijn erg duur.

2.    De uitreiking vond plaats in de Voetbalkantine van KFC Wambeek. 

Info : www.joggingdenbosrond.be

Voorzitter Marc Boel  boel-devolder@telenet.be

 

 

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2016
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief