TERNAT - Burgemeester beëindigt ambtstermijn in mineur: Politieke spelletjes beheersen de Gemeenteraad

C21

TERNAT - Burgemeester beëindigt ambtstermijn in mineur: Politieke spelletjes beheersen de Gemeenteraad

Parysluier_knip
Het voorstel van CD&V-politica Astrid Roeges om een kindvriendelijk beleid te voeren door het aanmoedigen van verzorgingstafels voor baby's in horecazaken werd genadeloos neergesabeld door de nieuwe liberale vrienden. Enkel sp.a-groen+ wou het voorstel steunen.
 
Rutger_eed_knip
Rutger Belsack legde de eed af als nieuwe schepen (vanaf 1 januari 2017).
 

De laatste gemeenteraad waar Ronald Parys als burgemeester aan deelnam werd beheerst door politieke spelletjes. Een voorstel van de meerderheid om biologisch waardevolle gronden in natuurgebied aan te kopen en het gebied te ontwikkelen als natuurpark ten voordele van de Ternatse inwoners, werd weggestemd door een monsterverbond van Open VLD, CD&V en NVA. De liberalen hadden eerder in Het Laatste Nieuws reeds aangekondigd het afgesloten bestuursakkoord niet te zullen respecteren. Dat gebeurde nu dus voor de eerste keer.

Als excuus werd aangevoerd dat de gronden zogezegd beter zouden kunnen aangekocht worden door Natuurpunt met subsidies van Vlaanderen. Bij Natuurpunt wordt verrast gereageerd. Natuurpunt kan deze gronden helemaal niet kopen. Enkel de gemeente kan hiervoor 80% subsidies bekomen. Achter de beslissing lijken dan ook eerder private en partijpolitieke belangen schuil te gaan.

Even later werd dan weer een punt van CD&V-politica Astrid Roeges om een kindvriendelijk beleid te voeren door het aanmoedigen van verzorgingstafels voor baby's in horecazaken genadeloos neergesabeld door de nieuwe liberale vrienden. Enkel sp.a-groen+ wou het voorstel steunen. Roeges trok haar voorstel in en nam genoegen met het plaatsen van een verzorgingskussen in het gemeentehuis. Dat kussen had ze even voordien aan de burgemeester overhandigd.
 
Op het einde van de gemeenteraad legde Rutger Belsack de eed af als nieuwe schepen (vanaf 1 januari 2017).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2016
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 16 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 06 mrt 2024

archief