VARIA - Alle kinderen wereldburger met Kleur Bekennen Kids

C21

VARIA - Alle kinderen wereldburger met Kleur Bekennen Kids

Walter_zelderloo_p200
Gedeputeerde Walter Zelderloo (ep)

De provincie Vlaams-Brabant gaf een subsidie aan zeven Vlaams-Brabantse scholen die werken met mondiale thema's. Deze subsidies passen in het programma Kleur Bekennen Kids dat mondiale of wereldburgertrajecten voor het kleuteronderwijs en eerste en tweede graad lager onderwijs ondersteunt.

Sinds 1 januari geeft de provincie Vlaams-Brabant subsidies aan basisscholen tot de tweede graad die een mondiaal project of wereldburgertraject organiseren.
Vorig schooljaar dienden zeven scholen uit Asse, Bierbeek, Huldenberg, Leuven, Lubbeek, Vilvoorde en Zaventem een subsidieaanvraag in. De gemeentelijke basisscholen in Asse, Huldenberg, Linden en Zaventem organiseerden mondiale projecten rond thema's als kinderrechten en diversiteit. De vrije basisschool in Bierbeek koos voor het thema eerlijke handel, en in Vilvoorde werkten ze rond Centraal-Afrika, Peru en India. Kleuterschool De Ark in Kessel-Lo organiseerde het wereldburgertraject 'De Ark GeWOON/anders'.
Hiervoor kregen ze 150 tot 1.250 euro, afhankelijk van de omvang van het project.
"Met mondiale vorming kan je niet vroeg genoeg beginnen", vindt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor ontwikkelingssamenwerking. "We willen scholen dan ook blijven stimuleren om aan de slag te gaan rond mondiale thema's. Scholen die aandacht hebben voor deze thema's, geven we graag een duwtje in de rug".
De subsidie van Kleur Bekennen Kids kan ondermeer gebruikt worden om educatieve materialen aan te kopen, workshops te boeken of om met de leerlingen naar een theatervoorstelling te gaan. Informatie over de criteria en de procedure om subsidies aan te vragen, vind je op www.vlaamsbrabant.be/kleurbekennenkids
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2010
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 feb 2024

archief