De Last Post in ASSE

C21

De Last Post in ASSE

Editiepajot-ingezonden-wak_last-post-16042014
ingezonden
 

De Last Post is een muzikale groet aan de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog. Traditioneel wordt het door klaroenspelers gebracht. Sinds 1928 wordt elke dag om 20u de Last Post gespeeld onder de Menenpoort in Ieper. 

Op zaterdag 3 mei 2014 brengt d’Harmonie in het kader van de Week van de Amateurkunsten een artistieke hulde aan de gesneuvelde soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Stipt om 16:00u, 16:15u en 16:30u zal aan het Monument van de Onbekende Soldaat op het Assese Gemeenteplein de Last Post geblazen worden.

Zo helpt de harmonie mee om op zoveel mogelijk plekken in Vlaanderen en Brussel de Last Post te laten weerklinken. Eén gigantisch eerbetoon, op één en hetzelfde moment, daar gaat dit initiatief voor. Kom dus gerust een kijkje nemen!

De deelname van d’Harmonie staat in het teken van het herdenkingsconcert ‘100 jaar Groote Oorlog’ dat op 14 en 15 november 2014 plaatsvindt in samenwerking met CC Asse en andere Asse verenigingen. Hou deze data alvast vrij in je agenda. Binnenkort verneem je er alles over.

Voor meer info over de Last Post kan je terecht op www.wak.be of de website van Uit in Vlaanderen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2014
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief