ASSE - Nieuw vervoersplan NMBS

C21

ASSE - Nieuw vervoersplan NMBS

Editiepajot-asse-logo-gemeente
EP

De voorbije maanden maakte de NMBS haar nieuwe vervoersplan bekend. Via de pers vernam het bestuur dat de eerste en laatste treinen zouden geschrapt worden. Het bestuur stuurde een schrijven naar de NMBS die liet weten dat de laatste trein behouden zou blijven.

In de nieuwe ontwerp-uurregeling, die sinds begin juli te raadplegen is, werd de laatste trein en een vroege trein behouden. Toch werd met verschillende opmerkingen van het bestuur geen rekening gehouden en blijven een aantal treinen tijdens de ochtend- en avondspits geschrapt of rijden ze niet meer via de Noord-Zuid as, maar via Station West. Ook tijdens het weekend zal geen enkele trein naar/van Asse via de Noord-Zuidverbinding rijden. Dit betekent dat er steeds dient overgestapt in het station van Jette of een metro dient genomen in Station Simonis of West.

Het bestuur stuurde nogmaals een brief met bijkomende opmerkingen naar de NMBS, in de hoop dat er nog aanpassingen gebeuren voor de definitieve nieuwe uurregeling wordt vastgelegd. Wanneer de definitieve uurregeling vastligt, zal het gemeentebestuur de wijzigingen t.o.v. de huidige uurregeling uitgebreid communiceren.

Meer info

Bevoegde mandataris: Yoeri Vastersavendts, T 02 452 81 68, yoeri.vastersavendts@asse.be

Bevoegde dienst: dienst Mobiliteit, Evy De Smedt, T 02 454 19 30, mobiliteit@asse.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jul 2014
Sam Herremans
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief