ASSE hangt vredesvlag uit op Internationale Dag van de Vrede

C21

ASSE hangt vredesvlag uit op Internationale Dag van de Vrede

Editiepajot-asse-logo-gemeente
EP

21 september is door de VN uitgeroepen tot Internationale Dag van de Vrede om ‘de idealen van vrede te promoten’.  Het gemeentebestuur vestigt hierop de aandacht door de vredesvlag te laten wapperen. Dit jaar staat deze regenboog-kleurige vlag in het teken van de oproep ‘ontwapenen om te ontwikkelen’.

Steden en gemeenten die lid zijn van het internationale netwerk 'Mayors for Peace' worden elk jaar door Vrede vzw opgeroepen hieraan aandacht te schenken.

Dit jaar stellen de Verenigde Naties de internationale vredesdag in het teken van 'het recht van de mensen op vrede'. De enorme militaire uitgaven in de wereld vormen een belangrijke hinderpaal voor dat recht en wakkeren gewelddadige conflicten aan.

In 2013 werd wereldwijd 1747 miljard dollar uitgegeven aan militaire uitgaven. Een astronomisch bedrag dat in schril contrast staat met de wereldwijde uitgaven voor ontwikkelingssamenwerking die daar nog geen tiende van bedragen. Onze planeet wordt bedreigd door talrijke economische, sociale, gezondheids- en milieucrisissen. Het is daarom noodzakelijk dat er werk wordt gemaakt van een heroriëntering van deze middelen om aan de echte menselijke behoeften te voldoen. Ontwapening is nodig om ruimte te maken voor ontwikkeling.

In overeenstemming met de missietekst van Mayors for Peace, die pleit voor de realisatie van duurzame wereldvrede, zet het gemeentebestuur de vredesgedachte kracht bij door op 21 september de vredesvlag uit te hangen en de inwoners op te roepen hetzelfde te doen.

Meer info

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2014
Sam Herremans
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief