‘Vivasse’ een nieuwe vorm van wonen in het Centrum van ASSE

C21

‘Vivasse’ een nieuwe vorm van wonen in het Centrum van ASSE

Editiepajot_ingezonden_vivasse_vooraanzicht_23102014
ingezonden foto vooraanzicht
 
Editiepajot_ingezonden_vivasse_tuinaanzicht_23102014
ingezonden foto tuinaanzicht
Editiepajot_ingezonden_vivasse_binnenaanzicht_23102014
ingezonden foto binnenaanzicht
Editiepajot_ingezonden_vivasse_achteraanzicht_23102014
ingezonden foto achteraanzicht
 

Assistentiewonen is een nieuwe vorm van wonen die voluit gesteund en gepromoot wordt door de Vlaamse regering. Met ‘Vivasse’ presenteert Fico in Asse een woonproject dat als showcase kan dienen voor de hele woonzorgsector.

We leven langer en we willen zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Het concept van assistentiewonen biedt een antwoord op de vraag naar een aangepaste woonzorgsetting, door huisvesting op maat te combineren met zorggaranties en mogelijkheden tot het snel een makkelijk uitbouwen van een real-life sociaal netwerk. Zo hoeven mensen niet te verhuizen naar een zorgcentrum zolang ze nog zelfstandig kunnen wonen.

 

Koppels krijgen de mogelijkheid om sàmen naar een aangepaste zorgwoning te verhuizen, wat in een woonzorgcentrum vaak niet mogelijk is.

 

In het ‘Vivasse’ project maken de assistentiewoningen van Fico integraal deel uit van het buurtleven. Veiligheid, toegankelijkheid, comfort en sociale integratie stonden voorop bij het bouwen en integreren van dit project.

 

Er zijn 77 appartementen van 3 verschillende types beschikbaar, met 1 of 2 slaapkamer (s), al dan niet met terras. De oppervlakte varieert van 50 tot 80 m2. In de gemeenschappelijke ruimtes bevinden zich ondermeer een restaurant, lounge, welness, kapsalon en fitness.

 

Er zijn ook ondergrondse autostaanplaatsen en kelders beschikbaar. De mooi aangelegde binnen- en achtertuin moeten zorgen voor de groene omkadering.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2014
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief