Bouwplannen voor een nieuw revalidatiecentrum ‘Land van HALLE en ASSE’ krijgen vorm

C21

Bouwplannen voor een nieuw revalidatiecentrum ‘Land van HALLE en ASSE’ krijgen vorm

Editiepajot_halle_cheque_foto_merckx
Landelijke Gilde Halle bracht een cheque van 1.000 euro. (Foto Merckx)
 
Editiepajot_halle_revalidatiecentrum_2__foto_merckx
Directrice Peggy De Brauwer toont de plannen. (Foto Felix Merckx)
 

De Landelijke Gilde Halle schonk een cheque van 1.000 Euro aan het centrum ambulante revalidatie ‘Land van Halle en Asse’. Dat is de opbrengst van de barbecue die ze afgelopen zomer hielden. Het is al voor de vijfde keer dat deze vereniging het revalidatiecentrum geldelijk steunt. Tijdens de overhandiging van de cheque werden ook de bouwplannen uitgelegd die het revalidatiecentrum heeft.

Het revalidatiecentrum is een V.Z.W. die jaarlijks een honderdtal peuters, kleuters en lagere schoolkinderen uit Halle en omgeving, een multidisciplinaire therapeutische behandeling biedt teneinde hun ontwikkelingscapaciteiten te optimaliseren.
Zij kunnen alle geld alvast goed gebruiken want de bouwplannen van een nieuw revalidatiecentrum krijgen vaste vorm. Momenteel verblijven zijn ze te vinden in een kelderverdieping van het Halse ziekenhuis. Zij waren al enkele jaren op zoek naar een nieuwe huisvesting. Met het oog op de verhuis hebben zij een klein smal stuk grond gekocht in de Ziekenhuislaan, vlak naast het ziekenhuis. Hierop gaat een nieuwbouw komen. Het wordt een lang smal gebouw met een gelijkvloers en twee verdiepingen.
Nu de problemen met de aankoop van de bouwgrond volledig achter de rug zijn, het ontwerp volledig klaar is, er een stedenbouwkundige vergunning is en ook het betoelagingsdossier klaar ligt gaat de openbare aanbesteding gebeuren. Men hoopt na het bouwverlof van volgend jaar met de bouw te starten om er dan nog een jaar later te kunnen intrekken. Het wordt een industrieel bouw, wat de bouw wel sneller laat verlopen. De nieuwbouw betekent niet dat men er meer patiënten zal kunnen opvangen. “In de kelders van het Halse ziekenhuis waar we nu vertoeven is er een plaatsgebrek. Sommige praktijken moeten nu een lokaal delen”, zegt directrice Peggy De Brauwer.
WACHTLIJSTEN
De wachtlijsten bij het centrum ambulante revalidatie ‘Land van Halle en Asse zijn lang. Zij lopen van 1 jaar bij de kleuters tot 3 jaar bij kinderen uit de lagere school. Momenteel staan er 40 kleuters en 60 kinderen uit de lagere school op een wachtlijst. Kleuters kunnen vlugger behandeld worden omdat zij niet schoolplichtig zijn en ook overdag naar het centrum kunnen komen.
SPONSORS
Bouwen kost veel geld en dat weten ze ook bij het land van Halle en Asse. Het project gaat 1 miljoen euro kosten. Zij krijgen een toelage van 60% en voor het overige moeten ze zelf zorgen. Eén van de sponsors is al enkele jaren de Landelijke Gilde Halle. Verder gaan ze pralines verkopen en….stenen.
Directrice Peggy De Brouwer: “We gaan stenen verkopen voor ons nieuw gebouw aan 100 euro de vierkante meter. Het is een groot gebouw en hopen ook dat we veel stenen gaan verkopen. Het bedrag dat men geeft is ook fiscaal aftrekbaar”.
In de hall van de nieuwbouw gaan die stenen, met de naam van de sponsors één grote muur vormen.
Revalidatiecentrum Land van Halle – Pajottenland, Ziekenhuislaan 100 in 1500 Halle, telefoon: 02/360.12.36 - pdb.revahalle@skynet.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 nov 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief