Ella Fitzgerald-tribute in CC ASSE

C21

Ella Fitzgerald-tribute in CC ASSE

Editiepajot_ingezonden_foto_20150208_ella_fitzgerald__c__plusproducties
ingezonden foto: Bram Tack

Op zondag 8 februari (11.00 uur) kan je in het Cultuurcentrum Asse terecht voor een tributeconcert gewijd aan het oeuvre van Ella Fitzgerald. De Amerikaanse zangeres wordt algemeen beschouwd als één van de grootste jazzvocalistes. Een concert in het rijtje van de Zondag+ concerten. Tickets reserveren kan via www.ccasse.be en T 02/ 456.01.60. Na het concert trakteert het CC op een aperitief. 

De Amerikaanse Ella Fitzgerald wordt algemeen beschouwd als één van de grootste jazzvocalisten ooit. Ze werd dan ook 'The First Lady of Song' genoemd. Meer dan 50 jaar lang is zij de meest populaire jazz zangeres van Amerika. 

 

In haar carrière won ze 13 Grammy Awards en verkocht ze meer dan 40 miljoen albums. 

 

Kenmerkend was haar flexibele stem. Zij beheerste zowel de kunst van de zwoele ballads als van de snelle swing en was ze een meester in het imiteren van vele instrumenten.

 

Zangeres Eef Van Acker en jazzpianist Bram Weijters (eerder al te gast in CC Asse tijdens het concert ‘Till we meet again’ in de St.-Bavokerk in Zellik) brengen het bekendste werk van Ella Fitzgerald terug tot leven. 

 

Bram Weijters is een gewaardeerde componist en jazzpianist. Naast zijn eigen trio en het quartet met Chad McCullough werkte hij mee aan verschillende andere muziekprojecten: oa. Dez Mona en AZNAVONERS met Johny Voners.

 

Vocaliste Eef Van Acker haalde haar meesterdiploma jazzzang aan het conservatorium in Gent. Ze speelde als klarinettist mee in gerenommeerde symfonische orkesten. Als soliste werkte ze samen met verscheidene toporkesten en topdirigenten zoals Dirk Brossé. 

Als koorzangeres stond ze achter oa.Paul Young, Ronan Keeting, Paul Michiels. 

 

Meer info over het programma in CC Asse: 

Joeri Van Mulders, stafmedewerker – programmator CC Asse – T 02 456 01 64 en joeri@ccasse.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief