ASSE - Hopduvelweekend 2015 dit jaar ook intens weekend Rode Duivels

C21

ASSE - Hopduvelweekend 2015 dit jaar ook intens weekend Rode Duivels

Editiepajot_ingezonden_a3_hopduvelweekend_01092015
 

Op de tweejaarlijkse Hopduvelfeesten moet Asse nog een jaartje wachten. Dat houdt het Hopduvelcomité echter niet tegen om ook in 2015 naar buiten te komen met een goed gevuld weekend... dat al start op  donderdag 3 en pas eindigt op zondag 6 september! Een uitzonderlijk lang weekend, met dank aan de Rode Duivels die het Hopduvelweekend op donderdag niet enkel aftrappen (België - Boznië-Herzegovina), maar op zondag ook afsluiten (Cyprus - België). Telkens op groot schermin de feesttent op het Boekfosplein. Centraal staat nog steeds de Hopduvelfuif op zaterdag 5 september. Vinyl- en oldschool CD-performances van onder meer DJ Mensch erger je niet en Martin & Cortez en heerlijk DJ-werk van Carl&Patch zorgen voor een feestavond waarop zowel jong als oud naar de dansvloer wordt gezogen. De Duvelsverzen op vrijdag zorgen naar goede gewoonte voor een intiem, Duvels, cultureel moment. Dit jaar met onder meer Joke Van Leeuwen, Esmé Bos en Bart Voet. 

 

Hopduvelgeschiedenis - Het waren de Hoppeboeren die het zinnebeeld van 'Den Hopduvel' destijds in het leven riepen. Dit stond symbool voor de stormwind die met een vingerknip op slechts enkele minuten een volledige hopoogst kon vernietigen. Een ramp voor de vele boeren voor wie de oogst het grootste deel van hun inkomen betekende. En hoewel de laatste Assese hopteler er al enkele decennia geleden mee is gestopt, herdenken we vandaag nog steeds - al feestend- de rijke Hopduvel-folklore, telkens het tweede weekend van september. Dit jaar met op vrijdag de Duvelsverzen en op zaterdag de Hopduvelfuif.

 

Hopduvelfuif: knalfeestende ode aan oldschool CD's en Vinyl - De Hopduvelfuif blaast op zaterdag 5 september zowel jong als oud naar hogere sferen. 'DJ Mensch erger je niet' geeft om 21 uur de aftrap met een indrukwekkende platencollectie en kennis overheen de meest uiteenlopende genres. Dit collectief, bestaande uit General Z en en Oswald Moris, staat gelijk aan feest! Men mag zich verwachten aan Kiss in de Clinch met Bob Marley en Michael Jackson tongzoenend met Elvis. Dat belooft!

 

'Martin & Cortez' nemen de Hopduvel-feesters mee op een muzikale droomreis van de jaren 80 tot het heden, met een krachtige, doch subtiele mix van house, dance, disco, hiphop, rock, electro, dub & drum’n bass. Martin en Cortez leggen resoluut het laptopgebeuren naast zich neer en  kiezen voor de ambachtelijke wijze: CD en Vinyl.De avond wordt afgesloten met Carl & Patch. Sinds Sam De Plecker en Assenaar Dries Carelier in 2012 startten als DJ duo, wonnen ze bijna elke DJ-contest waaraan ze meededen, waaronder grote zoals Brainwash Festival en Meivuur Festival. De laatste maanden zijn ze heel snel gegroeid binnen de Electro Dance en progressive house scene, je kan ze dan ook ieder weekend verschillende keren terugvinden achter de draaitafels over heel België. Dit DJ-duo zal je omverblazen met de energie van hun muziek!

 

Duvelsverzen: poëzie en muziek die ontroert en doet glimlachen - Deze ode aan de poëzie strikt ook dit jaar mooi volk: Joke van Leeuwen, Guido De Bruyn (auteur 'Blakte', regisseur Canvas), Veerle Vanden Bosch (Standaard der Letteren) en de leerlingen van de kunstenacademie verrassen met fijne teksten. Esmé Bos en Bart Voet zorgen voor mooie liedjes tussendoor.

 

Hopduvelweekend: praktisch

  • Do 3 sept: België - Bosnië-Herzegovina op groot scherm, @ Voetbaltempel Boekfos, Hekken open om 20u00, Aftrap om 20u45, Gratis toegang
  • Vr 4 sept: Duvelsverzen, @ Cultuurzaal Oud Gatshuis, Deuren 19u30. Start om 20u00, VVK: 12 euro. Kassa: 15 euro, ABO + 21: 12 euro, ABO - 21: 11 euro, Ticketverkoop: CC Asse, Reserveren kan vanaf 13 juni via www.ccasse.be of 02 456 01 60
  • Zat 5 sept: Hopduvelfuif, Met happy hour van 21u00 tot 22u00, @ Feesttent Boekfos, Zeilen open: 21u00, VVK: 6 euro, Kassa: 8 euro, Ticketverkoop: CC ASSE (HUINEGEM) - DIENST JEUGD ASSE (ASPHALTCO-SITE) - STANDAARD BOEKHANDEL (STEENWEG), Start ticketverkoop: 03/08/2015
  • Zon 6 sept: Cyprus - België op groot scherm, @ Voetbaltempel Boekfos, Hekken open: 20u00, Aftrap: 20u45, Gratis toegang

GEZOCHT: medewerkers - Asse zou niet duvelen zonder de vele helpers die elk jaar opnieuw de handen uit de mouwen steken. Ook dit jaar is het Hopduvelcomité op zoek naar heel wat medewerkers. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via medewerkers@hopduvel.be.

 

Volg den Hopduvel ook online

www.hopduvel.be 

www.facebook.com/hopduvelfeesten

www.twitter.be/hopduvelasse

snapchat : hopduvelfeesten

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 feb 2024

archief