ASSE - Geen socio-economische machtiging en stedenbouwkundige vergunning voor AAA Retail - Point of Presence nv

C21

ASSE - Geen socio-economische machtiging en stedenbouwkundige vergunning voor AAA Retail - Point of Presence nv

Editiepajot-asse-logo-gemeente

AAA Retail - Point of Presence nv, Bellestraat 225 te 1790 Affligem diende op 28 juli 2015 een aanvraag in voor een handelsvestiging gelegen Gentsesteenweg 118-126 te 1730 Asse.

De aanvraag heeft betrekking op de inplanting van een handelsgeheel, met een totale netto handelsoppervlakte van 2.678 m², verdeeld over twee gebouwen, en bestaande uit 2 nieuwe verkooppunten.

 

Gelet op de overlast die de handelsvestiging zal veroorzaken voor de overwegend residentiële buurt (voornamelijk bestaande uit eengezinswoningen) en gelet op het volume en de grootte van het project dat in schril contrast staat met de bestaande omgeving, adviseert het college de voorliggende socio-economische aanvraag  -vanuit het oogpunt ruimtelijke ordening en mobiliteit - dan ook ongunstig. 

 

Het gemeentebestuur volgt hiermee het ongunstig advies van 19 augustus 2015 van het Nationaal Sociaal-Economisch Comité voor de Distributie.

 

Op 9 juni 2015 diende AAA Retail - Point of Presence nv een stedenbouwkundige aanvraag in voor het afbreken van bestaande gebouwen en bouwen van handelspanden met dansschool op de verdieping, inrichting van omgeving en parkeerzone.  

 

Het bestuur weigert in zitting van 14 september 2015 de stedenbouwkundige vergunning voor het slopen van de bestaande bebouwing en het oprichten van een alleenstaand gebouw bestemd voor commerciële doeleinden en volgt hierin het negatief advies van de stedenbouwkundig ambtenaar. 

Meer info

Bevoegde mandataris: Koen Van Elsen, burgemeester, T 02 454 19 75, koen.vanelsen@asse.be 

Bevoegde dienst: dienst Ruimtelijke ordening, Mark Mattens, T 02 454 19 31, mark.mattens@asse.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2015
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 feb 2024

archief