Campus Vijverbeek ASSE doet mee met Dikketruiendag 2016

C21

Campus Vijverbeek ASSE doet mee met Dikketruiendag 2016

Editiepajot_ingezonden_campus_vijverbeek_asse_doet_mee_met_dikketruiendag_2016
 

Maandag 15 februari is het voor de twaalfde keer Dikketruiendag in de Vlaamse en Brusselse scholen. Campus Vijverbeek in Asse trekt ook een dikke trui aan. Ze drukken het energieverbruik op school door de verwarming die dag een paar graden lager te zetten en acties te ondermen die leerlingen bewuster leren omgaan met energie, consumptie, mobiliteit en afval. 

 

Met deze acties willen ze een aanzet geven om op school en in het dagelijks leven structureel werk te maken van de strijd tegen de opwarming van de aarde. Als we minder fossiele brandstoffen verbruiken, warmt de aarde minder snel op. In december maakten 187 landen in Parijs bindende afspraken om de opwarming van de aarde te beperken. Campus Vijverbeek wil daar als milieubewuste school aan meewerken.

 

In de aanloop naar de Dikketruiendag maakten de leerlingen van 4ASO affiches op gerecycleerd papier met eenvoudige tips om de CO2-uitstoot te beperken: drink kraantjeswater, gebruik een herbruikbare drinkbus, eet één keer per week vegetarisch, eet seizoen- en streekgebonden producten, enz. Daarnaast werken de leerlingen tijdens het wekelijks projectuurtje activiteiten uit om medeleerlingen en ouders te sensibiliseren rond een duurzame levensstijl. In verschillende groepjes wordt momenteel gewerkt rond vier thema’s: mobiliteit, consumptie, energie en afval. Het resultaat van hun acties stellen ze voor op de infoavond van de het atheneum op vrijdag 22 april. 

 

Het idee om iets rond milieuzorg te ondernemen groeide nadat de leerlingen van het 4de jaar de toneelvoorstelling ‘Konijn met pruimen’ bijwoonden in het CC Asse.  Daarin kwam die milieuproblematiek aan bod in het kader van het project ‘Olie drijft boven’.  Een medewerker van het project is in januari in de klas komen spreken en maakte leerlingen warm om ook zelf actie te ondernemen. De begeleidende leerkrachten zijn ervan overtuigd dat leerlingen door deze acties ook in hun dagelijkse leven bewuster zullen omspringen met energie. En alle beetjes helpen om de opwarming van de aarde in te dijken…

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief