ASSE - Jeugdbewegingen in actie

C21

ASSE - Jeugdbewegingen in actie

Zwerfvuilopruimactie_kaj
 

De werking van de negen Assese jeugdbewegingen draait op volle toeren. Ze zorgden de voorbije maand al voor een spetterende start van hun nieuwe werkjaar, kinderanimatie op het Kinderdorp tijdens de Hopduvelfeesten en deelname aan de Hopduvelstoet, Autoloze Zondag en de jaarmarkt in Zellik. 

Er zijn dit jaar ook twee feestvarkens: Scouts Zellik viert zondag 16 oktober zijn 50ste verjaardag (tussen 14.00 en 17.00 uur), Chiro Zellik mag dit jaar 65 kaarsjes uitblazen!

 

De komende weken en maanden zetten de jeugdbewegingen ook samen hun schouders onder een aantal projecten. 

 

‘Asse Proper’ op 15 en 16 oktober

In het weekend van 15 en 16 oktober ruimen alle jeugdbewegingen zwerfvuil op in Asse en de deelgemeenten. Net als vorig jaar doen ze in ruil voor het kampvervoer dat het gemeentebestuur hen gratis aanbiedt. Ook Scouts Asse, dat dit jaar met eigen vervoer op buitenlands kamp ging, helpt mee. Je kan hen alvast een handje helpen door zelf je afval in de vuilbak te deponeren.

 

Dag van de Jeugdbeweging op 21 oktober

Vrijdag 21 oktober 2016 wandelt, fietst, tramt, treint en bust heel jeugdbewegend Vlaanderen in hemden, t-shirts en sjaaltjes van de jeugdbeweging door het land. Op die manier wordt het engagement gevierd van duizenden jongeren die zich - jaar in jaar uit - inzetten om meer dan 240.000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen. Ook in Asse zorgen de 9 jeugdbewegingen ervoor dat kinderen en jongeren een plaats hebben om te spelen, zichzelf te zijn en de wereld kunnen ontdekken. 

 

Dag van de Jeugdbeweging: ontbijtacties

Om de jeugdbewegingen in de bloemetjes te zetten, is er ’s ochtends gratis ontbijt voor iedereen in uniform. Je kan je koffiekoek, drankje en een stuk fruit halen op een van deze locaties:

  • Asse: Gemeenteplein – 07.00 tot 08.30 uur
  • Mollem: Kerkplein - 07.30 tot 08.30 uur
  • Asse-Terheide: schoolpoort De Leerheide – 07.30 tot 08.30 uur
  • Walfergem: Kerkplein - 07.30 tot 08.30 uur 

Nacht van de Jeugdbeweging: DJ-contest in JH ’t Bronneken

’s Avonds ben je welkom in ’t Bronneken voor een dj-contest. Ook de jeugdbewegingen worden opgeroepen om de battle aan te gaan! 

 

Kerstmarkt op 17 december

 

Voor de 14de keer al organiseren de Gemeentelijke Jeugdraad Asse, Jeugddienst Asse en alle jeugdbewegingen de kerstmarkt op het Gemeenteplein. Ook dit jaar ben je welkom tussen 17.00 en 01.00 uur voor een drankje, hapje en gezellige kerstsfeer. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 okt 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief