ASSE wil sterk inzetten op sociale media

C21

ASSE wil sterk inzetten op sociale media

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Het gemeentebestuur beschikt al geruime tijd over een ruime waaier aan communicatiekanalen om zijn burgers zo optimaal mogelijk te informeren. Het tweemaandelijkse infomagazine As(se)tablieft (oplage ± 15.000 exemplaren) en de gemeentelijke website www.asse.be zijn de belangrijkste kanalen, maar ook via bewonersbrieven, persberichten, flyers, affiches, … tracht het bestuur zijn inwoners zo goed mogelijk te informeren. 

 

We willen nu ook sterk inzetten op sociale media om zo nog meer met onze burgers in contact te treden. Via sociale media kan je immers veel meer dan enkel informeren. Sociale media bieden ons de mogelijkheid om te converseren, om interactiviteit en engagement te creëren. Zo willen we de kloof tussen burgers en overheid verkleinen. 

 

Naast enkele dienstspecifieke Facebookpagina's zoals die van de jeugddienst, CC Asse, de bibliotheek enz. die in het verleden werden opgericht, kunnen burgers vanaf maandag 24 oktober ook terecht op een algemene Facebookpagina 'Gemeente Asse'. Naast toelichting over ons beleid vinden burgers er informatie over leuke activiteiten, vacatures, FAQ's, wist-je-datjes, fotoreportages en nog zoveel meer. Via Facebook willen we ook laagdrempelig aanspreekbaar zijn. Burgers kunnen reageren op onze posts, maar kunnen ons daarnaast ook via de pagina een privébericht zenden. 

 

Naast Facebook start het gemeentebestuur binnenkort ook met Instagram. De Assenaren zullen hierover later meer informatie ontvangen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2016
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief