ASSE maakt winnaar van wedstrijd ‘Ondernemers in Actie’ bekend

C21

ASSE maakt winnaar van wedstrijd ‘Ondernemers in Actie’ bekend

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Gisteren werd de winnaar van de wedstrijd ‘Ondernemers in Actie’ bekend gemaakt .  Succes Fashion, al 30 jaar een begrip in Asse wat betreft dames- en herenmode kaapte de hoofdprijs ter waarde van 7300 euro weg.  De tweede plaats is voor babywinkel Puck. Lingerie Ghislaine vervolledigt de top drie. Dat de wedstrijd leefde bij zowel burgers als ondernemers, is duidelijk. Op www.ondernemersinactie.be werden in één maand tijd 4029 unieke stemmen geregistreerd.

 

De actie ‘Ondernemers in Actie’ lag in het verlengde van het traject Commerciële Inspiratie. Een initiatief van UNIZO en WES dat Vlaamse ondernemers laat nadenken over hun zaak, met het oog op de uitdagingen van morgen. Gedurende een periode van zes maanden werden lokale ondernemingen door een externe bril bekeken en brachten professionele UNIZO-coaches de sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen van de onderneming in kaart.  Het gemeentebestuur van Asse sprong mee op de kar en moedigde zijn lokale ondernemers aan zich voor te bereiden op de uitdagingen van de toekomst. Daar bleef het echter niet bij. Met de communicatiecampagne ‘Ondernemers in Actie’ werden de 12 ondernemers extra in de kijker gezet. Een maand lang hingen in Asse 12 levensgrote portretten op. Op www.ondernemersinactie.be kon iedereen op zijn favoriete ondernemer stemmen. Deze campagne wilde niet alleen ondernemers ondersteunen in hun proactiviteit, maar wilde ook andere Assese ondernemers de boodschap brengen dat werken aan morgen vandaag dient te starten.

 

“We zijn actief bezig met de toekomst van de lokale economie in Asse en de laatste jaren hebben we echt werk gemaakt van de verdere uitbouw van ons commerciële centrum. Meer en meer voelen onze lokale handelaars de impact van de digitale (r)evolutie en de steeds groter wordende concurrentie van baanwinkels en shoppingcenters. Voor onze lokale ondernemers is het een behoorlijke uitdaging om zich steeds te blijven heruitvinden. Net daarom stonden we de voorbije zes maanden 100% achter ‘Ondernemers in Actie’.  Dit traject is een bewuste investering in onze lokale ondernemers. We hopen dan ook van harte dat we de deelnemende handelaars een hart onder de riem hebben kunnen steken maar tegelijkertijd ook de andere lokale ondernemers hebben kunnen inspireren aan de slag te gaan met de uitdagingen en opportuniteiten van de toekomst! We wensen hen allemaal een heel sterke toekomst en hopen dat ze zich geïnspireerd voelen om te blijven innoveren en onze stadskern nog meer te versterken.” zegt Assese Schepen voor lokale economie en citymarketing, Rita De Vos. 

 

De drie favoriete ondernemers ervaarden het afgelopen traject elk op hun manier en hebben uiteenlopende actieplannen klaarliggen om alle toekomstige opportuniteiten van hun onderneming te benutten. Winnaar Kaat Van Ginderdeuren van SUCCES Fashion is enorm dankbaar voor het voorbije traject. “Winnen is een heel mooie extra, maar zelfs zonder te winnen, bracht dit project zoveel vernieuwende inzichten met zich mee. Het is heel erg interessant en leerrijk om je zaak eens te zien door de ogen van een ander. In 2017 zullen we focussen op een verdere uitbouw van onze webshop en meer inspelen op sociale media. Daarnaast willen we ook meer winkelbeleving creëren voor onze klanten zelf. En tot slot krijgt de winkel ook een fysieke opfrissing waar vooral een nieuwe doorgang tussen SUCCES Men en SUCCES Women de grootste verandering zal worden.”

 

Zussen Majella en Erika De Clercq van babywinkel Puck blijven ook in 2017 belang hechten aan de fysieke winkelervaring.  “Dit traject werd door iedereen positief onthaald. Ook door onze klanten en leveranciers. We zijn enorm dankbaar dat we konden deelnemen en de kans kregen ons eens professioneel te laten coachen. Een derde paar ogen op je zaak is in begin even wennen voor eigenzinnige ondernemers zoals wij, maar zo een nieuw perspectief bleek uiteindelijk wel welkom. In 2017 willen we vooral meer aanwezig zijn op sociale media. Ook de fysieke zichtbaarheid van onze winkel wordt onder handen genomen met onder andere een aparte indeling maken voor kinderen tot 12 jaar.”

 

Mieke Vanderroost van Lingerie Ghislaine wil vooral de service en kwaliteit die ze al 30 jaar waarborgt verderzetten. “Ik volg initiatieven zoals onder andere die van UNIZO steeds op de voet en was dus heel enthousiast om deel te nemen. Ook nu ben ik nog steeds erg tevreden dat ik deelnam. In 2017 willen we vooral onze bestaande database optimaal benutten om ons doelpubliek nog gerichter te gaan mailen. We hebben ook net onze openingsuren gewijzigd en zijn zeer benieuwd wat voor concrete gevolgen dit met zich zal meebrengen.”

 

Meer beleving offline, meer aanwezigheid online!

De bevindingen van bovenstaande ondernemers liggen in lijn met het besluit van Elke Tielemans, die het traject in Asse coördineerde.  “De begeleidende UNIZO-coaches brachten enkele interessante werkpunten bij de Assese ondernemers aan het licht. Een daarvan is het creëren van meer beleving in de zaak.  Daarnaast zijn ook het voeren van extra online communicatie en het sturen op cijfers belangrijke aandachtspunten. In de individuele inspiratierapporten, die de ondernemers op het einde van het traject ontvangen, wordt er op deze elementen dan ook dieper ingegaan. De grootste uitdaging ligt hem nu natuurlijk in het daadwerkelijk toepassen van het geselecteerde actieplan.” aldus Elke Tielemans, coördinator Commerciële Inspiratie bij UNIZO. 

 

Nog meer commerciële inspiratie de komende maanden

Ook in 2017 blijft Asse niet bij de pakken zitten. Het gemeentebestuur plant nog een reeks intensieve workshops rond sociale media. Media zoals Facebook en LinkedIn veranderen in zo een snel tempo de manier waarop consumenten met elkaar communiceren en netwerken. In tegenstelling tot grote bedrijven laten KMO’s deze relatief goedkope communicatiemogelijkheden grotendeels onbenut. Met de workshops hoopt het gemeentebestuur zijn lokale ondernemers mee op de kar te krijgen.

 

Over ‘Commerciële inspiratie’

Commerciële Inspiratie is een actie die kadert binnen de uitvoering van de startnota ‘Winkelen in Vlaanderen’. Met de startnota werd de visie op detailhandel en kernversterking uit het Vlaamse regeerakkoord 2009-2014 verfijnd. Er werden beleidsinitiatieven aangekondigd om het evenwicht tussen periferie en kern te herstellen. Daarnaast voorzag de startnota ook maatregelen om de sector van de detailhandel en de lokale besturen die een detailhandelsbeleid willen voeren, te versterken. Commerciële Inspiratie is één van de ondersteunende maatregelen via het economisch beleid. In totaal werd Commerciële Inspiratie in 48 Vlaamse gemeenten uitgerold en werden 540 lokale ondernemers geholpen. Het project loopt nog tot september 2017.

 

Meer info op www.commerciëleinspiratie.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2017
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 feb 2024

archief