HALLE - Kleine Vaantjesboer krijgt uniek kostuum

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Kleine Vaantjesboer krijgt uniek kostuum

Editiepajot_halle_kl_vaantjesboer_1_
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_kl_vaantjesboer_2_
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_kl_vaantjesboer_3_
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_kl_vaantjesboer
25 jaar geleden Kunstenares Rita Callebaut bij haar ontwerp van de kleine Vaantjesboer
 

Vijfentwintig jaar geleden plaatste men op de Beestenmarkt het standbeeld van de kleine Vaantjesboer. Het was een idee van Fil Severs, toenmalig directeur van kunstacademie De Meiboom en het werd gemaakt door Rita Callebaut. Om deze verjaardag te vieren kreeg de kleine Vaantesboer een uniek kostuum.

Het is een traditie dat de kleine Vaantjesboer op zaterdag van carnaval een nieuw kostuum aangemeten krijgt. Hij wordt dan ook lid van de één of andere vereniging die het kostuum schonk.
Naar aanleiding van zijn zilveren verjaardag besliste de Confrérie van de Vaantjesboer het peterschap toe te kennen aan de ganse Halse carnavalsgemeenschap. Het is in de schoot van Halatraction dat jaren geleden de traditie ontstond de kleine Vaantjesboer een kostuum aan te doen.
Dit jaar was het geen gewoon kostuum maar een uniek kostuum. Omdat het zo uniek is, wordt het kostuumpje na de plechtigheid terug uitgedaan en tentoongesteld in het uitstalraam van Valentino. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat het kostuum beschadigd of gestolen wordt tijdens de Halse dolle nachten.
Halattraction kreeg ook de officiële oorkonde van het peterschap en dat als vertegenwoordiger van de Halse carnavalsgemeenschap.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mrt 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief