HALLE - Prinsenpaar gaf cadeautjes weg

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Prinsenpaar gaf cadeautjes weg

Editiepajot_halle_pronkzitting_2_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_pronkzitting_3__foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

Carnaval is hét feest bij uitstek om de draak te steken met de actualiteit en enkele stekelige cadeaus uit te delen. Het prinsenpaar had dat al zaterdagmiddag gedaan, maar tijdens de pronkzitting had het pluimengedoe  voor het stadsbestuur terug een aantal stekelige cadeaus onder hun cape.

Prins Thierry en prinses Katelijne ontving op zondagochtend de carnavalsgemeenschap in het historische stadhuis dat voor hen drie dagen hun ambtswoning is, voor een receptie.
Ook het Halse stadsbestuur verscheen trouw op het appèl in een deftige outfit en zond zoals de traditie het wil ook een liedje.
In zijn openingstoespraak zegde voorzitter Appelmans dat ze door de weersomstandigheden nu toch een zomercarnaval krijgen, zoder bijkomende kosten (in de zomer werd het principe van ook een zomercarnaval te houden in Halle weggewuifd door de kosten).
Hij had het ook over de persoon uit Lembeek die toch zo dolgraag eens op het podium van carnaval zou willen komen. Jos Appelmans: “Hij mag: op één voorwaarde en die is dat ik op de paasaffiche mag komen die hij jaarlijks uitgeeft”.
Het prinsenpaar vond dat wanneer er een beweegbare brug in Halle gaat komen er toch een overzetboot zou moeten ingelegd worden met als kapitein burgemeester Pieters. Hij kreeg dan ook een aangepast plunje aangemeten. Een fiets had het prinsenpaar mee voor het schepencollege. Hiermede zouden zij zich beter kunnen verplaatsen. Voor schepen Servé hadden ze het nodige gerief mede om bloemetjes te planten te zaaien en te planten. Om besparingsmaatregelen werden in Halle immers alle bloemenmanden verwijderd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief