Carnaval HALLE: Een streling voor het oog

C21
Halle_carnaval
 

Carnaval HALLE: Een streling voor het oog

Foto_1_mannen_van_de_met
De Mannen van de Met 'Foto's Felix Merckx)
 
Foto_2_gebeurer
De Gebeure (Foto's Felix Merckx)
 
Foto_3_leste_kaznnekes
De Leste Kannekes (Foto's Felix Merckx)
 
Foto_4_vrie_kadeikes
De Vrie Kadeikes (Foto's Merckx)
 
Foto_5_nachtratten
De Nachtratten (Foto's Felix Merckx)
 
Foto_6_maskottes
De Maskottes (Foto's Felix Merckx)
 
Foto_7_van_moete_meuge
Van Moete Meuge (Foto's Felix Merckx)
 
Foto_8_afzakkers
d'Afzakkers (Foto's Felix Merckx)
 
Foto_9_flierefluiterd
De Flierefluiters (Foto's Merckx)
 
Foto_10_froesjeleirs
De Froesjeleirs (Foto's Felix Merckx)
 
Fotyo_11_tirnentander
Tienentander (Foto's Felix Merckx)
 
Foto_12_chic
Dei van Ba Chic (Foto's Felix Merckx)
 
Foto_13_smosjterpotten
De Smosjterpotten (Foto's Felix Merckx)
 
Foto_14_kerjeuzeneuzen
De Kerjeuzeneuzen (Foto's Felix Merckx)
 

Nooit geziene massa om de stoet te bewonderen
Carnaval Halle 2014 is om in de geschiedenisboeken te schrijven. Duizenden kwamen naar Halle afgezakt om in zomerse temperaturen de zondagsstoet te aanschouwen. Iedereen was het er over eens dat het een mooie, kleurrijke en fantasierijke carnaval was. De fantasie van de Halse carnavalisten is werkelijk onuitputtelijk.

Opmerkelijk is dat er steeds meer en meer groepen van polyester overstappen op piepschuim. Ook voor carnavalisten is de gezondheid belangrijk. Twaalf chars waren gemaakt uit piepschuim.
De stoet moest zich zowat 3 kilometer lang tussen de massa wurmen, wat zeker niet gemakkelijk was voor de chauffeurs van de lange en brede chars. Opvallend weinig groepen waarvan hun thema op de actualiteit was gekopieerd. Uitzondering Van moete Meuge. Zij zagen vooral het gat in de stadskas zitten.
Opvallend ook was, dat de kleinere groepen ook groter worden en dat de grotere groepen nog meer in detail werkten en dat er ook nog steeds plaats is voor de individuelen en voor vriendengroepen.
Werken op de Nijvelsesteenweg zorgden er voor dat de zondagsstoet dit jaar vertrok van in de Biezeweide en niet van op de Nijvelsesteenweg. Dat was ook het geval met de lichtstoet en is maandagavond het geval met de krottenmaandagstoet.
De stoet moest ook enkele keren onderbroken worden om de hulpdiensten hun werk te laten doen om mensen die onwel werden naar het ziekenhuis te brengen.
KROTTENMAANDAG
Maandag gaan de Hallenaren zelf uit de bol, maar dan wel nadat ze in de morgen eerst een bezoek brachten aan Zonnig Huis en de bewoners van de serviceflats. Het echte feest begint om 18.11 uur wanneer de Krottenmaandagstoet door de straten trekt en op de markt met spanning wchten wie dit jaar in de prijzen zal vallen en welke de verrassingsacts zijn die Halattraction nu uit zijn mouw haalt. Om 21.11 uur is er de krottenworp. Leden van Tastendeuvel werpen vanuit de bovenverdieping van de café’s 5.000 krotten naar beneden die gewikkeld zijn in een papiertje. Wie de krot raapt waarop het nummer 1 op het papiertje staat heeft recht op de gouden krot, een uniek juweel dat gemaakt wordt door de Halse juwelier Bosmans.
Apotheose is het monstervuurwerk dat om 22.22 uur afgeschoten wordt op de Graankaai
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024

archief