HALLE - Carnavalraad brengt de ‘Trukke van de fuur’

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Carnavalraad brengt de ‘Trukke van de fuur’

Editiepajot_halle_carnavalraad_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Het team van de Halse carnavalsrevue trakteert weer op een avondje relativerende zwans in het totaalspektakel “Trukke van de fuur!” Een Halse show vol hilarische sketchen,liedjes en filmpjes! En dat op vrijdag 10 oktober vanaf 19.30 uur.

 OUVER FORAINS EN ANDER SKAA VOLK
In Antwerpen hebben ze forains van de Sinksenfoor die straten blokkeren, maar tot wat zijn de foorreizigers van Halle in staat als ze ‘hoog bezoek’ krijgen en het normale verloop van de kermis in de war wordt gestuurd? Men maakt het mee op vrijdag 10 oktober tijdens de 15de revue, boordevol verwijzingen naar Halse figuren en gebeurtenissen. Zoals de restauratie van de basiliek waar maar geen einde aan komt, de nieuwe fuifzaal, Beersel en z’n minister van dierenwelzijn enz… Wie trukke van de fuur toepast om in de pers te komen of hoog van de toren blaast, komt gegarandeerd voorbij in onze revue!”
Zo’n 50 acteurs, zangers en dansers zijn al van in de zomer aan het repeteren om er een onvergetelijke typisch Halse avond van te maken. De liedjes gaan o.m. over de selfies-rage, de tanende interesse voor de Halse Mariaprocessie, de doorbraak van de nieuwe man en.. de tijd dat er nog Schotten te zien waren in de Halse carnavalsstoet, intussen alweer meer dan 20 jaar geleden. Samen met de Pepingen Pipe Band zorgen ze voor een comeback tijdens de Halse carnavalsrevue!
HALSE FILMPKES
Ook de zelfgemaakte filmpjes zijn weer de moeite. Geert Leunens en Herman Verslype trakteren o.m. op Halse parodieën van tv-programma’s zoals Het Spreekuur en een geheimzinnige videoboodschap van Abda El Kornisj, gerespecteerd inwoner van de stad Halle. Ze duiken ook in het video-archief met een filmpje over de carnavalsstoet van 1973 die door de ‘bareel’ geregeld werd opgehouden. Zorgt de nieuwe ophaalbrug in de toekomst voor gelijkaardige problemen of wordt de omloop van de stoet gewijzigd? 
HALLE’S GOT TALENT
Het wordt opnieuw een totaalspektakel met sketchen, liedjes en filmpjes in het Halse dialect. Afgewisseld met straffe podium-acts : de Halse dansgroep De Babelutten leeft zich uit in een energieke botsautomix. En voor het eerst in Halle : de DDF Crew, bekend van Belgium’s Got Talent. Een team van professionele ropeskippers.
 DE AFFISJ
Karikatuurtekenaar Jean Deras ontwerpt niet alleen het decor van de revue, hij tekent ook de affiche. Er staan bekende streekgenoten op die zich uitleven op de kermis, zoals Maggie De Block, gemeenteraadslid Marc Sluys en zanger Eric Baranyanka!
TEAMWORK
Voor de 15de keer zijn ze erin geslaagd een team van 50 enthousiaste vrijwilligers te mobiliseren om samen een revue in elkaar te boksen. De reacties van het publiek waren de voorbije jaren zo hartverwarmend, dat ze met alle plezier heel wat uurtjes vrije tijd opofferen aan de voorbereiding van dit totaalspektakel. Teksten schrijven, liedjes inzingen, sketchen repeteren, decors bouwen, attributen en outfits verzamelen, sponsors aanschrijven..
GOUDEN MASTEL 2014
Sluitstuk van de avond wordt de plechtige uitreiking van de Gouden Mastel 2014, de trofee van Halse carnavalsverdienste. Een 11-koppige jury van de Halse Carnavalraad kiest elk jaar een persoon of vereniging die veel betekent voor het Halse carnaval. Al wie zich op uitzonderlijke manier inzet voor het Halse carnaval, komt in aanmerking voor deze prijs. Vorig jaar gingen de Postichkes met de trofee lopen?
Kaarten kosten 10 euro en zijn te koop in cafés De Klinkoet, De Sleutel, Oud Rodenem of telefonische reservatie via 02/356 15 55 . Houders van een Kom!pas betalen 2 euro. Om organisatorische redenen betalen ook kinderen 10 euro voor een toegangskaart.
Alle info op www.gruutemet.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief