HALLE - Nona haar ontwerp komt op 150.000 bierviltjes

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Nona haar ontwerp komt op 150.000 bierviltjes

Editiepajot_halle_viltjes_1__foto_merckx
De winares tussen Jos Appelmans en Dirk Vierendeel. §Foto's >Merckx)
 
Editiepajot_halle_viltjes_2_foto_merckx
Het winnende bierviltje §Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_viltjes_3_foto_merckx
De laureaten (Foto's Merckx)
 
Editiepajot_halle_viltjes_4_foto_merckx
Nona Faveits met haar winnend bierviltje. (Foto's Felix Merckxà
 

Carnaval in Halle, dat betekent veel volk op de been. Om dat in goede banen te leiden is er niet enkel op het moment zelf en ter plaatse begeleiding nodig. Het is ook heel belangrijk om preventief te sturen en te informeren. Daarom wordt beroep gedaan op de schoolgaande jeugd. Zij worden gevraagd om slogans en tekeningen te ontwerpen die het gebruik van alcohol, drugs, vandalisme en afval achterlaten afkeuren. Het beste ontwerp verschijnt op 150.000 bierviltjes. Het bekroonde ontwerp dit jaar is van Nona Faveits van Don Bosco Halle.

Al verschillende jaren, sinds 2003 om precies te zijn, werkt Halattraction tegen misbruik van alcohol en drugs. Dit jaar heeft Halattraction het thema breder gemaakt. Voorzitter Jos Appelmans: “Wij hebben onze horizonten breder germaakt. Wij leggen nu nog meer de focus op een propere en veilige carnaval. Wij richten ons ook op de bestrijding van het vandalisme, het wildplassen en het achterlaten van afval. Hierdoor konden de kandidaat deelnemers hun creativiteit nog verder botvieren”.
In samenwerking met de Halse secundaire scholen en diens leerlingen creëren ze jaar na jaar een blikvanger die zeker meer dan een opvallende plaats in de promotiecampagne voor carnaval Halle inneemt. De leerlingen van de secundaire scholen krijgen de kans om een ontwerp met bijhorende slogan in te zenden en kans te maken op eeuwige roem. Zijn of haar ontwerp pronkt op 150.000 bierviltjes die over de horecazaken in Groot Halle en het Pajottenland verdeeld worden.
Uit de 200 inzendingen van dit jaar kreeg de jury de opdracht om de 11 besten te selecteren. De 11 genomineerden werden allemaal ingezonden door  leerlingen van Don Bosco Halle. Ieder van hen volgt het 5de jaar Multimedia. Samen met hun multimedialeerkracht Catherine De Ganseman gingen ze met het programma Photoshop aan de slag.
 De genomineerden waren Lien Storms, Xenia Van Schepdael, Glenn Sarközi, Kobe Devillé, Nona Favaits, Bart Samyn, Lore Verhasselt, Alexia Oster, Doran De Coorde, Maarten Lebacq, Tom Van Heghe.​
Uiteindelijk werd het bierviltje van Nona Faveyts tot beste verkozen. Zij woont in Galmaarden. Zij deed voor de tweede keer mee aan de wedstrijd, maar was bij haar vorige deelname niet eens bij de genomineerden. Op de tweede plaats eindigde Lien Storms en op de derde Maarten Lebacq.
Voor de leraars en de directeur van de school was er ook een kleine verrassing. Zij kregen het woordenboek van het Hals dialect dat door Halattraction werd uitgegeven. Halattraction hoopt dat zij hun leerlingen hiermede het Hals dialect zouden aanleren, want niemand had het dialect gebruikt in zijn slogan.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 feb 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief