Halattraction schenkt opblaasbare tent aan Rode Kruis HALLE

C21
Halle_carnaval
 

Halattraction schenkt opblaasbare tent aan Rode Kruis HALLE

Editiepajot_halle_halattraction_1_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 
Editiepajot_halle_halattraction_2_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 
Editiepajot_halle_halattraction_3_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 
Editiepajot_halle_halattraction_4_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 

Rode Kruis Halle en Halattraction, een bijzondere relatie .
Halattraction is de eerste organisator waarmee – mede onder impuls van de lokale brandweer – voor het eerst een doorgedreven samenwerking werd opgebouwd. Dat leverde nu een opblaasbare tent op dat Halattraction schonk aan Rode Kruis Halle.

Ooit stond het Rode Kruis opgesteld ter hoogte van de ingang van de Basiliek tijdens carnaval . De omstandigheden voor de patiënten en de vrijwilligers waren alles behalve ideaal, vaak was er geen sprake van communicatie tussen hulpverlener en slachtoffer, de carnavalsmuziek maakte dit quasi onmogelijk .
Voor een sanitaire stop waren de vrijwilligers aangewezen op de lokale horeca – goodwill .Eten en drinken idem dito, of gewoon buiten tussen de carnavalisten op de grote markt .
Een vrijwilliger die even wou rusten tijdens de lange preventieve actie, deed dit noodgedwongen op de passagierszetel van de aanwezige ziekenwagens .
Van een gecoördineerde hulpverlening was geen sprake .Het hulpcentrum 100 stuurde ziekenwagens van de brandweer midden het feestgedruis terwijl vrijwilligers van het Rode Kruis onwetend toekeken waar deze naartoe reed ....
Vandaag de dag staan, gedurende de volledige carnavalsperiode, brandweer, politie, Rode Kruis, het ziekenhuis Sint-Maria en het hulpcentrum 112 permanent met mekaar in verbinding .
Tijdens de zondagstoet zitten alle verantwoordelijke van de verschillende veiligheidsdiensten, de verantwoordelijken voor communicatie en de logistieke dienst van de Stad Halle, zelf samen met een afgevaardigde van Halattraction in het zn. multidisciplinair coördinatiecentrum .
Het is mede dankzij deze groeiende samenwerking dat de relatie tussen Rode Kruis Halle en Halattraction tot stand is gekomen .
De selectieproef voor de prinsenverkiezing van dit jaar waarbij alle kandidaat-prinsenpaar zoveel mogelijk nieuwe bloeddonoren moesten verzamelen, was dan ook een logisch gevolg .
Dat de carnavalisten deze actie wisten te appreciëren, is gebleken uit het resultaat : Meer dan 100 nieuwe bloeddonoren en bijna 600 nieuwe kandidaat bloedgevers .
Een Rode Kruisafdeling kan echter niet blijven bestaan zonder de inzet van zijn vrijwilligers ( ongeveer 50 voor Rode Kruis Halle ) . Om die inzet kwalitatief te kunnen blijven verzekeren, is het Rode Kruis echter afhankelijk van de steun van de bevolking .
Dit jaar kan het Rode Kruis Halle rekenen op de hulp van Halattraction om de bevolking te geven waar zij recht op heeft, een degelijke professionele hulpverlening met kwalitatief materiaal door goede opgeleide hulpdienst- vrijwilligers .
Meer dan 25 jaar geleden investeerde Rode Kruis Halle in 4 tenten, jarenlang waren zij het beeld van het Rode Kruis, een bijzonder stevige buizenconstructie waarover een waterbestendige stof was gespannen . Om dergelijke tent op te stellen, zijn minimaal 5 hulpverleners nodig en ben je al snel een half uurtje bezig .
Dankzij Halattraction komt daar verandering in, met deze nieuwe opblaasbare tent wordt het opstellen heel wat eenvoudiger en sneller .
Deze nieuwe opblaasbare tent wordt opgesteld in een tijdspanne van 2 minuten ( d.m.v twee flessen perslucht ) en 2 vrijwilligers zijn voldoende om de tent te vervoeren en op te stellen .
Ook de bruikbare ruimte van 20 m² is met zijn rechthoekige vorm een enorme verbetering ten opzichte van de eerder vierkante vorm van de oude tenten .
Deze opblaasbare tent ( 370 x 593 x 324 cm L x B x H ) biedt plaats voor 4 liggende slachtoffers of 2 liggende slachtoffers en 5 zittende patiënten, is voorzien van netten in het plafond voor het aanhangen van medische voorzieningen, infusen,...maar ook verlichting en dergelijke .
Afneembare voor- en achterzijde voor het koppelen van meerdere tenten, afneembare tentvloer, 4 afsluitbare toegangen voor verwarmingssysteem, kabels ...2 vensters met vliegen hor en afrol-flap om volledig te kunnen verduisteren, in de zijwanden en tevens dezelfde ramen in beide deuren .
Het totaal weegt maar 77 kg .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 okt 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief