Carnavalsseizoen is gestart in HALLE

C21
Halle_carnaval
 

Carnavalsseizoen is gestart in HALLE

Editiepajot_halle_doop_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_doop_2_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_doop_3_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

Elf wordt aanzien als het gekkengetal. In carnavalssteden hun naam waardig begint carnaval elk jaar om 11 minuten over elf. Zo ook in Halle. De laatste prins wordt dan opgenomen in de Orde van Tastendeuvel en de prinses in de Orde van de Prinsessen. Z.Z. Prins Jimmy en Z.Z. Prinses Lindsay werden aan tal van proeven onderworpen vooraleer ze effectief lid werden van hun orde.

Elf is het carnavalsgetal bij uitstek en de oorsprong hiervan is al een lange geschiedenis. De tijd dat Napoleon de plak zwaaide waren alle wetten over gekheid onder 11 artikelen. Sinds die tijd wordt het getal 11 aanzien als een gekkengetal. En de dag van vandaag is dat in de carnavalmilieus nog zo. Op de 11de dag van de 11de maand, om 11 minuten na 11, wordt het seizoen officieel gestart
Voor de doop dit jaar werd er een nieuwe weg ingeslagen. Dit jaar sloegen Tastendeuvel en de Orde van de prinsessen de handen in elkaar  door alles samen op 1 dag en op het zelfde uur te organiseren. Ook nieuw was dat de prins en de prinses niet meer 44 of 55 personen moesten hebben om mee te helpen. Zo moest Prins Jimmy maar elf drinkebroers trachten te vinden
Alleen het vertrekpunt verschilde. De prinsen vertrokken van uit café Blauw en Geel in de Biezeweide en de prinsessen van uit café ’t Maeske op de Nijvelsesteenweg. Hier moest prinses Lindsay wel zorgen dat haar voorgangers op stap konden gaan met een stevig ontbijt achter de kiezen.
Alvorens te vertrekken  en ook op weg naar café Romanov, waar de slotplechtigheid werd gehouden, moesten de kandidaten zich onderwerpen aan tal van proeven.
Carnaval Halle heeft plaats op 5, 6 en 7 maart.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief