HALLE - ‘Lembeik Bauve’ steunt kandidaat prins carnaval

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - ‘Lembeik Bauve’ steunt kandidaat prins carnaval

Editiepajot_halle_ballekes_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Het muzikaal ensemble ‘Lembeik Bauve’ heeft beslist de Lembeekse kandidaat prins carnaval Disier Deneyr (alias Ballekes) zonder zijn weten om, muzikaal te steunen in zijn campagne om samen met zijn echtgenote Heide De Potter het prinsenpaar 2016 te worden.

Ze trokken de opnamestudio in en kwamen buiten met ‘Ballekes Bal’. Hij was dan ook echt verwonderd toen het liedje voorgesteld werd in café Belle Vue in Lembeek. Het was ook daar dat hij het voor de eerste keer hoorde.
‘Lembeik Bauve’ bestaat uit Jan Neef, Hugo en Willy Hernie en Edwin Vandermeerren. Zij zijn niet aan hun proefstuk doen, want jaarlijks brengen zij naar aanleiding van de Paasommegang in Lembeek één of meerder liedjes in het Lembeekse dialect uit.
Over het initiatief Jan Neef: “Lembeek heeft nauwe banden met het Halse carnaval. Er zijn zelfs Lembeekse groepen die mee opstappen en onze kandidaat is een echte Lembekenaar. Hij is niet alleen lid van de de Maskottes (een groep uit Lembeek) en gaat als inwoner van de wijk Congo mee met de cavalerie tijdens de enige soldatenommegang op Paasmaandag die Vlaanderen nog kent. Het liedje, moet eigenlijk een evergreen worden van het Halse carnaval. ‘Ballekes’ heeft een grote mond met een heel klein hartje. Telkenjare komt hij op Paasmaaandag ook bij mij zijn witte handschienen halen””.
Of de muzikale steun zal helpen om hem prins te maken, zal men weten op zaterdag 30 januari. Dan moet hij het opnemen tegen Chris Van Houdt & Christel Desmet van de groep van ’t Vat, David Destrycker & Steffi Van Meenen van de Fleerefluiters / Boerke en -Koen Van Laethem & Katia Ackermans van de Smosjterpotten voor de prinsentitel in CC ’t Vondel.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jan 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024

archief