HALLE - Hofmaarschalken zijn een vzw geworden

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Hofmaarschalken zijn een vzw geworden

Editiepajot_halle_orde_hof_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Aan de vooravond van het Oenstellingsgala voor het hofmaarschalkenpaar 2016 is de Orde van Hofmaarschalken en Hofdames Halle een VZW geworden. en dit als eerste carnavalsorde van Halle. Met de oprichting van de VZW hebben ze besloten om zich meer toe te leggen op andere segmenten:

DUURZAAMHEI
Tijdens het galabal van 6 februari zullen ze niet meer met papieren drankbonnen werken maar met plastieken jetons. Ook de cava-kaarten worden op een herbruikbare kaart gedrukt. Het kandidatenpaar draagt vanaf nu een doorgeef kandidatenlint in plaats van een t-shirt die elk jaar moest vernieuwd worden. Dit zijn maar enkele stappen die ze zullen nemen om een duurzame weg in te slaan.
Betrokkenheid
Doordat ze meer willen betrokken worden binnen de carnavalswereld in gans België zijn ze met de VZW lid geworden van 2 overkoepelende carnavalsorganisaties: BKF (de Brabantse Kulturele Federatie) en het ECV( de Europese Carnaval Vrienden ).
De eerste positieve reacties zijn reeds bekend. De Voorzitter Werner Mertens heeft al mogen zetelen in de Jury voor de verkiezing van de Prins van België en de verkiezing voor de Prinses van België. De Orde was ook eregast tijdens de Bommelstoet te Ronse.
Veiligheid
De veiligheid van de aanwezigen tijdens ,van of naar het galabal is ook een van onze aandachtspunten daarom hebben ze een taxi- service en een evacuatieplan opgemaakt om de veiligheid te garanderen. Verder hebben ze een gekeurde EHBO-koffer aangeschaft die voldoet aan de Belgische normen. en jaarlijks door een gespecialiseerde firma wordt gecontroleerd en aangevuld.
 
jven ze met de Vereniging nog altijd in eerste plaats bezig met de promotie van de eigen carnaval en het Vlaams karakter van de stad Halle. Vanaf heden zijn de nieuwe contactgegevens: Orde van de Hofmaarschalken en Hofdames Halle VZW; Maatschappelijke zetel, Nijverheidstraat 9 B- 1500 Halle
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jan 2016
Fekix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024

archief