HALLE - Carnaval steunt Centrum voor Menswelzijn

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Carnaval steunt Centrum voor Menswelzijn

Editiepajot_halle_menswelzijn_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Sinds het ontstaan van de vereniging in 1905, steunt Halattraction elk jaar een goed doel. Voor het zesde jaar op rij kiezen er voor om stadsgenoten en streekgenoten te helpen. Het "Centrum Voor Menswelzijn" uit Halle blijft aandacht opeisen aangaande nood aan steun en medewerking. Zoals ook de vorige jaren worden pins en medailles verkocht ten voordele voor dit centrum.

De vrijwilligers van het centrum zorgen er voor dat minderbedeelden toch nog een menswaardig bestaan kunnen krijgen. En dat er veel vraag en nood is, dat blijkt. “We komen er nu al verschillende jaren over de vloer om onze steun aan te bieden, maar toch blijft het nog elke keer schrikken als de vrijwilligers beginnen vertellen over de hoeveelheden en aantallen die zij moeten verzamelenom aan de vraag te beantwoorden. Maandelijks worden volledige voedselpakketten aangeboden aan mensen die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. Momenteel schommelt dit rond de 280 pakketten. Naast voedsel worden ook kledij, schoeisel, huisraad, en babyspullen verdeeld” zegt Jos Appelmans, voorzitter van Halattraction.
Wie wil, kan de mensen van het centrum helpen in hun strijd tegen armoede. Op de verzamellijst voor de verdeling staan onder andere pasta, voedingswaren in blik of brikverpakking, bokalen of conserven met groenten, koffie, melk, chocolade, suiker, water,...
Naast voedingswaren en drank worden ook middelen voorzien om de menselijke hygiëne te garanderen. Zeep, shampoo en tandpasta staan klaar in de verdeelrekken. ln deze winterperiode heeft iedereen recht om zich warm aan te kleden.
Hiervoor komt het centrum ook tussenbeiden. Van schoeisel tot sjaals en mutsen, broeken, vesten, pulls en hemden,... noem maar op. Wat niet versleten of beschadigd is komt in aanmerking. Naar kinder- en babykleding, speelgoed en luiers is er een grote vraag. Kleine huisraad wordt eveneensverzameld om te verdelen onder de kansarme medemensen.
Men kan het Centrum voor Menswelzijn via telefoon, op het nummer 02/356 09 92 bereiken of men kan ter plaatse langsgaan op de Brusselsesteenweg 132 -1500 Halle
Openingsuren: op dinsdag en woensdag van 14u00 tot 16u00, op donderdag van 10u00 tot 12u00 en van 14u00 tot 16u00.
De pins en medailles zijn ze o.a. te koop bij Cardano en Las Fiestas. Voor een carnavalpin betaal je €3,00, een medaille kost €10,00.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief