HALLE - Had het schepencollege zich vergist van kledij?

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Had het schepencollege zich vergist van kledij?

Pronkzitting_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Pronkzitting_2
 
Pronkzitting_3
 
Pronkzitting_4
 
Pronkzitting_5
 
Pronkzitting_6
 
Pronkzitting_7
 
Pronkzitting_8
 

Prins Amby en Prinses  Steffi ontvingen naar jaarlijkse gewoonte de zondag van carnaval Halattraction, de carnavalsgemeenschap en buitenstedelijke afgevaardigden in het historische stadhuis, dat de komende drie dagen hun ambtswoning is. Zoals telkenjare werd vol belangstelling uitgekeken hoe de gemeenteraad zou tevoorschijn komen op de pronkzitting. De laatste jaren is het een gewoonte geworden dat ook zij zich verkleden. Zij hebben dit jaar gekozen voor het uniform van kapitein.

Tijdens de speech van het prinsenpaar was het vooral het stadsbestuur dat over de tongen ging. Zo had het prinsenpaar gedacht dat ze in archeoloog zouden verkleed zijn. Er werd immers een oude zennebrug gevonden, die enkele dagen later al verdwenen was. Volgens het prinsenpaar zit het gemeentebestuur vol fossielen. Ook het nieuwe zwembad kon niet ontbreken. Zo vroeg prins Amby af wie van de politiekers de eerste plons zou mogen maken. In elk geval kreeg elke schepen een aangepaste zwembroekje om te kunnen oefenen tegen dat het zwembad eind dit jaar zal open gaan..
Het beeldje van de kleine vaantjesboer dat jaarlijks aan een verdienstelijke carnavalsfiguur uitgereikt ging dit jaar naar de ploeg die de werken doet in het stadscentrum. Dank zij een prachtige inspanning hebben zij e er voor gezorgd dat het grootste deel van het parcours bruikbaar werd..
Burgemeester Pieters had het onder meer over de nieuwe bruggen die over het kanaal gaan kome,. Volgens hem moeten het carnavalsvriendelijke bruggen worden waar de grote chars en het vele volk tijdens carnaval gemakkelijk door kunnen. Ook het traditionele liedje van het schepencollege. Het werd een parodie op de 10.000 luchtballonnen van K3.
Na het onderteken van gulden boek, het uitwisselen van medailles en pins, en geschenkjes kan Halle aan zijn tweede dag carnaval beginnen
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mrt 2016
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief