BEERSEL - Nieuwe cultuurprijs ‘Cultuur op spoor’ gaat naar Paul Mariën

C21

BEERSEL - Nieuwe cultuurprijs ‘Cultuur op spoor’ gaat naar Paul Mariën

Editiepajot_bart_devill__cultuurprijs_2012
foto Bart Devillé
 

Tijdens het Feest van de Vrijwilliger in het provinciedomein Huizingen reikte de cultuurraad van Beersel voor de eerste maal de nieuwe cultuurprijs ‘Cultuur op Spoor’ uit. De kandidaten worden voorgedragen door het bestuur van de cultuurraad, dat ook beslist over de toekenning van de prijs.

Met deze nieuwe cultuurprijs beloont de cultuurraad Nederlandstalige inwoners van de gemeente of verenigingen, aangesloten bij de cultuurraad, die zich in de gemeente verdienstelijk hebben gemaakt op cultureel of sociaal-cultureel vlak. De prijs kan een beloning zijn voor een langdurige verdienste of een bijzondere prestatie.
‘Cultuur op Spoor’ verwijst naar de guldensporenworp, een vroegere traditie van de cultuurraad om ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag koekjes in de vorm van een spoor in het publiek te gooien.
Met de naam ‘Cultuur op Spoor’ wil de cultuurraad de herinnering hieraan levend houden en zo zijn opdracht, het Vlaams karakter van de gemeente te vrijwaren, blijvend benadrukken. De prijs, waaraan geen geld verbonden is, wordt jaarlijks uitgereikt.
Het was Liberte Walschot, voorzitster van de cultuurraad die de eerste winnaar van ‘Cultuur op spoor’ bekend maakte. Het werd Paul Mariën uit Dworp, voorzitter van Danscentrum Pirouette, Vriendenkring Pater Briers en erg Vlaamsvoelend.
In zijn dankwoord wees hij op het feit dat niets kan gepresteerd worden zonder een actief en goed bestuur. Wel heeft men altijd een bezieler en trekker nodig. Wat Beersel betreft stelde hij voor in de benaming ‘Beersel, Europese en Vlaamse gemeente’, de volgorde na de komma te wijzigen en er ‘Beersel, Vlaamse en Europese gemeente van te maken’. De aanwezige schepenen hadden het alleszins gehoord…..
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jun 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief