BEERSEL - Anderstalige kinderen krijgen taalbad voor schoolstart

C21

BEERSEL - Anderstalige kinderen krijgen taalbad voor schoolstart

Editiepajot_beersel_taalstage
Ingezonden foto
 

Het Beersels gemeentebestuur organiseerde samen met Panda Rhei terug taalkampen voor anderstalige kinderen. Dit past in het Vlaams beleidsplan van de gemeente waarin concreet werk wordt gemaakt van integratie. De cursus was vooral een succes bij de kinderen van 3 tot 6 jaar. 

Schepen Hugo Vandaele, bevoegd voor onderwijs en speelpleinwerking :”De twee groepen bedoeld voor kleuters waren volzet, met zelf een korte wachtlijst. Dit verwondert ons niet. Het zijn deze kinderen die binnen een paar dagen hun eerste stappen zetten in ons Nederlandstalig kleuteronderwijs.   Oudere kinderen zijn vaak de taal al wat machtiger. Ze lopen reeds hier school. De behoefte is dus kleiner.”
De locatie voor de stage ‘Kom chez Babbelkous’ was dit jaar de gemeenteschool Blokibos te Lot. Schepen Hugo Vandaele vervolgt : “Het volgen van dit taalbad zal de kinderen het gemakkelijker maken bij de schoolstart. Een basiskennis opdoen of opfrissen na 2 maanden vakantie. Dit zal zeker zijn voordelen opleveren. We appreciëren dat de ouders op dit aanbod ingaan. De ouders willen dat hun kinderen zich integreren in onze taal- en dorpsgemeenschap. En wij geven hun de kans.”
Dit taalkamp past in het Vlaams beleidsplan van de gemeente. Ook voor volwassenen starten de cursussen weldra. En dit zowel op het niveau van het volwassenonderwijs, taallessen gegeven door de G.L.T.T. in Lot (school Blokbos) en Alsemberg (De Meent), als de inleefcurcus gegeven door het Centrum voor Basiseducatie enkel in Blokbos Lot. Deze laatste cursus gebeurt ook onder begeleiding van het O.C.M.W.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 aug 2012
Olaf Feldberg
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief