BEERSEL - Scholen ontnederlandsen in sneltempo.

C21

BEERSEL - Scholen ontnederlandsen in sneltempo.

Vlaams_belang_p200
Repro EP

Anderstalige leerlingen moeten eerst een intens taalbad volgen vooraleer ze de lessen kunnen volgen in Beersel
Uit het antwoord op een vraag van de Vlaams Belang-fractie blijkt dat intussen al 20 procent van de leerlingen in de Lotse gemeenteschool Koranles volgen. Dat is vrijwel een verdubbeling ten opzichte van 4 jaar geleden, toen ‘slechts’ 11 procent van de leerlingen de Mohammedaanse religie volgde. Indien deze tendens zich doorzet, zal de school tegen 2017 een meerderheid islamitische leerlingen tellen.

Het Vlaams Belang is en blijft voorstander van godsdienstvrijheid. “Het is echter maar de vraag of we (het onderricht van) een religie, die ingaat teen fundamentele Westerse verworvenheden zoals de vrijheid van meningsuiting, de gelijkheid van man en vrouw en de scheiding van kerk en staat, ook zonodig moeten subsidiëren. Bovendien mag ook wel eens de vraag worden gesteld in hoeverre de subsidiëring van de islam eigenlijk valt te rijmen met de verschillende integratieprojecten van zowel het gemeente als provinciebestuur”, vraagt Klaas Slootmans zich af.
Tegelijk blijkt uit cijfers van het Agentschap voor Onderwijsdiensten dat ondertussen reeds 1 op 3 leerlingen in de Beerselse scholen niet-Nederlandstalig is.
“Het hoeft geen betoog dat dit een enorme impact op de kwaliteit van ons onderwijs. De gerenommeerde PISA-studies van de OESO tonen aan dat er een waarneembare achterstand optreedt bij álle leerlingen wanneer meer dan 1 op 10 een andere thuistaal heeft. In Beersel is deze verhouding al ruimschoots overschreden. Wie de alarmsignalen heeft gehoord die de onderwijswereld de voorbije jaren de wereld heeft ingestuurd, weet overigens al langer hoe ernstig de toestand wel is”.
Vlaams Belang-Beersel pleit ervoor om - naar analogie met het Nederlandstalig onderwijs in Brussel - eindelijk voorrang te geven aan Nederlandstalige leerlingen. Daarnaast dient er een veralgemening te komen van de taalbadklassen. Van anderstaligen die zich in een school aandienen, dient een taaltest te worden afgenomen. Indien blijkt dat leerlingen het Nederlands niet machtig genoeg zijn om op een normale wijze de lessen te volgen, moet hen gedurende een jaar via een taalbadklas intensief het Nederlands bijgebracht worden, vooraleer zij het curriculum aanvatten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2012
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief