HALLE / BEERSEL - Gouden lambikstoemper voor café De Zwaan

C21

HALLE / BEERSEL - Gouden lambikstoemper voor café De Zwaan

Editiepajot_halle_lambikstoemper_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_lambikstoemper_2_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

Tijdens de dag van de oude geuze in het Streekproducten centrum in Halle reikten de vzw Lambikstoempers hun ‘Gouden Lambikstoempter’ uit. Hiermede willen ze de lambikbieren jaarlijks nog eens in de kijker zetten. Na veel wikken en wegen ging de gouden lambikstoemper dit jaar naar café De Zwaan uit Dworp (Beersel)

De Lambikstoempers vzw wil de “lambikbieren” jaarlijks nog eens extra in de kijker zetten door de uitreiking van “De Gouden Lambikstoemper”. De eerste “Gouden Lambikstoemper” ging in 2010 naar “De Heeren van Liedekercke”, de tweede naar “Kaf’eko” in Halle en de derde naar “Boelekewis’” in Huizingen. Aan de hand van een ondertussen indrukwekkende lijst van horecazaken en een aantal criteria (die opgesteld zijn na vele uren besprekingen) en na anoniem plaatsbezoek aan de voorgestelde zaken reiken ze de gouden lambikstoemper uit aan horecazaak die in 2013 het beste extra aandacht besteed heeft aan de “lambikbieren”.
De Gouden Lambikstoemper is een kunstige oorkonde voorzien van enige poëzie opgemaakt door Leo Lintermans.
De Zwaan haalde het voor het Antwerps bierhuis uit Antwerpen en ’t Obstakel uit Opwijk. Een eervolle vermelding was er De Monk uit Brussel.
Uitbaters van café De Zwaan zijn de broers Adri en Stijn Vanderelst. Het café is zo een drie jaar open er staan 130 biersoorten op de kaart, waaronder alle artisanale oude geuze. Adri is opgegroeid tussen het Lambikbier en zegt dat momenteel de lambikbieren veel gedronken worden.. “Er komen mensen speciaal naar onze zaak om geuze en lambik te drinken. Dit bier wordt ook populairder bij jonge mensen en het wordt vooral gedronken in grote flessen. De prijs die we nu krijgen is een bevestiging dat we goed werk leveren en ook dat we op de goede weg zijn”, zegt Adri.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief