Afrika FilmFestival in CC de Meent in ALSEMBERG

C21

Afrika FilmFestival in CC de Meent in ALSEMBERG

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 

In het kader van het Afrika FilmFestival vertoond CC de Meent op zondag 27 april om 20u ‘La Marche’, de nieuwste film van de regisseur van ‘Les Barons’. Voor en na de voorstelling trakteren vrijwilligers, de GROS en de integratiedienst de bezoekers op een hapje en drankje.

Tegelijkertijd loopt er in de bar van CC de Meent de tentoonstelling “Beelden van de andere”. Deze tentoonstelling ontstond in samenwerking met het Rode Kruis Opvangcentrum te Alsemberg. Net voor de film geeft de integratieambtenaar een woordje uitleg over het integratieproject van de gemeente, de Erfgoeddag en 50 jaar migratie.

Een woordje uitleg over de film ‘LA MARCHE’:

1983. Frankrijk wordt geplaagd door ongelijkheid en racistisch geweld. Drie jonge mensen en een priester willen niet langer machteloos toekijken. Ze beginnen aan een protestmars tegen het racisme en voor gelijkheid, 1000 kilometer lang, tussen Marseille en Parijs. Ondanks alle moeilijkheden en weerstand sluiten steeds meer mensen zich aan bij het geweldloze protest. Op 3 december komt de Mars aan in Parijs, met meer dan 100 000 deelnemers van over het hele land. Samen tonen ze dat hoop leeft, dat ze geloven in een betere toekomst, dat ze ervoor willen vechten...

De Molenbeekse regisseur Nabil Ben Yadir, die doorbrak met ‘Les Barons’, heeft opnieuw een film klaar met een boodschap en een hart. Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. De stevige Belgische cast met Olivier Gourmet als priester, Lubna Azabal als vurige activiste en Vincent Rottiers als stille kracht is heel overtuigend.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief