BEERSEL - Lambiekfeest vindt voor de eerste keer plaats

C21

BEERSEL - Lambiekfeest vindt voor de eerste keer plaats

Editiepajot_beersel_lambik_fito_derville
Foto Bart Devillé
 

Tot en met vorig jaar werden in Beersel jaarlijks de Kasteelfeesten, met o.m. de Streekproductenmarkt, georganiseerd. Dit kostte de gemeente telkens zowat 35.000 euro, waarvan een groot gedeelte naar vedetten en andere attracties ging.

Om besparingsredenen besloot de huidige CD&V, sp.a-Groen, Open Vld meerderheid het evenement slechts om de twee jaar te organiseren. Er werd wel gezocht naar een activiteit waar de Beerselaars en de mensen van buiten Beersel elkaar toch zouden kunnen blijven ontmoeten en dat minder zou kosten.
Zo ontstond dan de idee om een ‘Lambiekfeest’ met ‘Folkbal’ op poten te zetten aan het bezoekerscentrum De Lambiek in de Beerselse deelgemeente Alsemberg. Dit eerste Lambiekfeest met Folkbal(optredens Peut-être Demain en Emballage Kado) vindt plaats op zaterdag 3 mei vanaf 16u.
Vanaf 16u verzorgen de lokale verenigingen een breugelfestijn met o.m. boestering met pellepatat, ballekes met warme kriekjes en kramiek, boterhammen met plattekaas, hesp of kop, taarten en rijstpap. Voor de kinderen is er poppenkast, zijn er volksspelen en ambachten en vinden er huifkartochten plaats.
Aan dit Lambiekfeest werd ook een Lambiekwedstrijd gekoppeld. Beerselaar André Vanderelst ontwierp een levensgrote geuzefles, samengesteld uit geuze- en kriekkurken. Het komt er op aan te raden hoeveel kurken hier voor werden gebruikt. Er is een mooie prijs mee te winnen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief