BEERSEL Kerk van Lot wordt verkocht, niet gesloopt

C21

BEERSEL Kerk van Lot wordt verkocht, niet gesloopt

Editiepajot_bart_devill___kerk_lot
foto Bart Devillé
 

 

Het werd al bekend gemaakt in het meerjarenplan: Om de financiële toestand van de gemeente gezond te maken en te houden, zouden enkele gemeente-eigendommen te koop gesteld worden. Op de gemeenteraad van 25 juni werden in die zin princiepsbeslissingen goedgekeurd.
Meer bepaald gaat het hier om de openbare verkoop van het H.Teirlinckhuis, Oud-Gemeentehuis van Beersel, woning in Lot, Kerk en Pastorie Lot en Grote Sleutel Alsemberg. Burgemeester H.Vandaele(CD&V) gaf aan dat deze princiepsbeslissing een normale gang van zaken is, daar nu een schattingsverslag kan opgemaakt worden en de verkoopprijs niet lager dan dit bedrag mag zijn.
Raadslid Barbara Danis(Open Beersel) stelde dat zijn patrimonium verkopen voor een gemeente geen goede oplossing is om een financiële put te delven. Bruno Lerminiaux, Kristien Vanhaverbeke en Willem Vandenbussche(allen N-VA), kwamen tussen respectievelijk voor de Kerk van Lot, het H.Teirlinckhuis en het oud-gemeentehuis van Beersel.
Eerstgenoemde verweet het college dat de werkgroep met dit punt op de agenda in snelheid werd genomen en zand in de ogen wordt gestrooid, Vanhaverbeke wilde niet mee bestempeld worden als cultuurbarbaar.
Burgemeester Vandaele antwoordde dat in de verkoopsvoorwaarden van de kerk zou vermeld worden dat deze niet mag worden gesloopt. Schepen van patrimonium Veerle Leroy(sp.a-Groen) ontkende dat de werkgroep werd over het hoofd gezien en er wel degelijk zal rekening gehouden worden met zijn advies. De denktank komt een eerste maal samen in september. Wat het Teirlinckhuis betreft, gaf de burgemeester nog mee dat het standpunt van het college in deze zaak voldoende bekend is en dat hier niet meer wordt op teruggekomen.
Bij de stemmingen over deze openbare verkopen keurde de CD&V, sp.a-Groen, Open Vld meerderheid deze allemaal goed, N-VA en Open Beersel stemde over de ganse lijn tegen, UB onthield zich of stemde tegen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief