BEERSEL - Juf Marina werd gevierd op haar laatste schooldag

C21

BEERSEL - Juf Marina werd gevierd op haar laatste schooldag

Editiepajot_bart_devill___juf_marina
foto Bart Devillé
 

Op de laatste schooldag werd juf Marina(Bosmans) met een oldtimer thuis opgehaald in de Alverdries te Dworp. Zij arriveerde in het centrum van Huizingen en werd er opgewacht door meer dan 450 kleuters en leerlingen van de gemeenteschool van Huizingen die de erehaag vormden in de Vaucampslaan. Aan de school zelf werd zij bij haar aankomst verwelkomd met een belgerinkelconcert van de kinderen die met hun fiets naar de school kwamen.

Nadien is de school werd het nog een leuke namiddag met haar als eregast. Zij kon mee geniete van allerlei keitoffe proeven en opdrachten die door de leerlingen werden uitgevoerd. De feestelijke voormiddag werd dan afgesloten met een massazang: de melodie van Marina van Rocco Granata met een zelf geschreven tekst.
 
Marina Bosmans was 38 jaar actief in de gemeenteschool van Huizingen en haar aanwezigheid bleef nooit onopgemerkt. Zij stond heel lang in het eerste leerjaar en leerde ontelbaar veel kinderen lezen en schrijven, nadien stond zij voor het derde leerjaar en de jongste jaren werkte zij vooral de kleintjes bij die het wat moeilijk hadden met leren. Zij werd hier dan ook de ‘toverjuf’ genoemd.
 
Zij mag ook een ‘duivel doet al’ genoemd worden: bij elk feestje, gebeurtenis of andere activiteit was zij betrokken of zette het allemaal zelf op poten. En….. meestal in ‘aangepaste’ kledij. Marina Bosmans maakte ook jaren deel uit van Cabaretgroep Komma.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief