FriS wordt voor de tweede keer winnaar van BEERSEL op hete kolen

C21

FriS wordt voor de tweede keer winnaar van BEERSEL op hete kolen

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / FriS, de winnaar van Beersel op hete kolen
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Danny Day, de nieuwe hobbykok van Beersel
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / een cheque van 500 euro uitgereikt door schepen Sonja Bosmans aan Hypothalamus
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / een cheque van 4000 euro uitgereikt door Eddy Merckx aan FriS
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / The Village
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Ambiance met Nathalie Meskens, Tine Embrechts, Wanda Joosten, Clara Cleymans en Ivan Pecnik
 

Ook dit jaar organiseerde de vzw Experanto aan het Kasteel van Beersel het evenement ‘Beersel op hete kolen’. Het is een barbecuewedstrijd waar ploegen het tegen elkaar opnemen in verschillende categorieën. De ploegen kunnen hun creativiteit niet enkel botvieren op culinaire aspect, maar ook op de inkleding van hun stand, dit jaar was het thema ‘Den Toer’.

De barbecuewedstrijd, waar ploegen het tegen elkaar opnamen in verschillende categorieën en het publiek tegen democratische prijzen al deze culinaire creaties kon degusteren, trok dit jaar door het slechte weer heel wat minder volk. Maar ondanks het slechte weer streden de verschillende ploegen voor de titel en de winnaar werd zoals vorig jaar FriS. De prijs voor de mooiste inkleding was voor het Pasta Café.

Er werd ook gestreden voor de titel ‘Hobbykok van Beersel’. Een professionele jury heeft de verschillende gerechten geproefd en beoordeeld. De derde plaats was voor Marc Vandenbranden, de tweede prijs voor Frank Adams en Danny Day mag zich hobbykok van Beersel noemen.

De opbrengsten van Beersel op Hete Kolen worden gebruikt om een steuntje in de rug te geven aan verenigingen die aan jeugdwerk voor jongeren met een beperking doen. Er werd een cheque uitgereikt van 500 euro aan Hypothalamus, een organisatie uit Dworp die therapie met paarden geeft aan kinderen met een beperking. En een cheque van 4000 euro aan Friends & Scream United, afgekort FriS. Deze vereniging zet zich in voor medemensen die door hun beperking niet terecht kunnen bij een klassieke sportvereniging. Zij bieden verschillende sporttakken aan o.a. voetbal in Beersel. De prijzen werden uitgereikt door schepen Sonja Bosmans en Eddy Merckx.

Tussendoor was er animatie voorzien voor de kinderen zoals springkastelen. En de artiesten Nathalie Meskens, Tine Embrechts, Wanda Joosten, Clara Cleymans, Ivan Pecnik en Mathias Vergels met zijn groep The Village zorgden voor de nodige ambiance.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2014
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief