Zwerfvuil wordt kunst... in CC de Meent in ALSEMBERG

C21

Zwerfvuil wordt kunst... in CC de Meent in ALSEMBERG

Editiepajot_alsemberg
Foto © Elsie De Greef / Benjamin De Backer geeft uitleg bij zijn werken
 
Editiepajot_alsemberg
Foto © Elsie De Greef / Veerle Leroy dankt de zwerfvuilvrijwilligers
 
Editiepajot_alsemberg
Foto © Elsie De Greef / werk van Benjamin De Backer
 

Op vrijdag 1 juli was het de officiële opening van expo 'sCANart'. Het sCANart project is het ontsproten uit de ontmoeting tussen Christian Bonhomme, die aan de basis ligt van het concept en kunstenaar Benjamin De Backer uit Alsemberg. Platgedrukte blikjes, achteloos weggeworpen gevonden op straat, worden door hem omgetoverd tot kunstwerken. Het is een poging om een andere kijk te krijgen op afval en schijnbaar nutteloze voorwerpen een nieuw leven te geven.

Expo 'sCANart' loopt vanaf nu tot zaterdag 12 juli in de Foyer van CC de Meent. Deze kustwerken passen perfect in de campagne van sensibilisering voor een NET Beersel.

Veerle Leroy, schepen voor leefmilieu: “ Vanavond willen we eveneens de vele zwerfvuilvrijwilligers danken die zich de afgelopen actie Beersel versus Halle hebben ingezet. Niet tegenstaande we niet gewonnen hebben tegenover Halle was de actie een groot succes. In Beersel hebben 100 vrijwilligers zich ingezet om de straten van Beersel NET te maken. Volgend jaar doen we zeker opnieuw een actie waarbij dan ook alle verenigingen zullen opgeroepen worden deze NET Beersel campagne te ondersteunen. Na deze éénmalige jaarlijkse actie werven we meters en peters aan die hun straat netjes houden. Mensen hebben meer respect voor het werk dat door hun buurman gedaan wordt.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2014
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief