BEERSEL ‘Geschiedenis van verdwenen en bestaande herbergen te Huizingen’ wordt herdrukt

C21

BEERSEL ‘Geschiedenis van verdwenen en bestaande herbergen te Huizingen’ wordt herdrukt

Editiepajot_bart_devill___huizingen
foto Bart Devillé

In januari van dit jaar bracht het heemkundig Genootschap van Witthem Beersel haar 61ste nummer uit in de reeks ‘En het dorp zal duren…. ‘. Onderwerp was ‘Geschiedenis van de verdwenen en nog bestaande herbergen te Huizingen’ .

Marc Desmedt, Frans Samyn en Jan Zelck verzamelden en vonden informatie over niet minder dan 64 cafés en herbergen doorheen de geschiedenis van Huizingen. Goed voor 74 bladzijden boeiende dorpsgeschiedenis. De uitgave is niet enkel een opsomming van alle cafés, maar ook de geschiedenis van de families die ze uitbaatten en het verenigings- en volksleven in de herbergen. Tot in de jaren ’60 immers speelde een belangrijk deel van het sociale en culturele dorpsleven zich af in de plaatselijke cafés.
 
Door de grote vraag was de eerste oplage al snel de deur uit. Het genootschap bestelde dan ook meteen een herdruk. Het losse nummer ‘Herbergen en cafés van Huizingen’ kost 10 euro, over te schrijven op rekeningnummer BE24 0013 1143 4138 van het genootschap. Een abonnement voor 2014 kost 24 euro, goed voor 4 nummers, de reeds verschenen nummers van 2014 worden uiteraard ook opgestuurd.
 
Dit losse nummer zal ook te koop zijn op de tentoonstelling ‘Sporen van de Eerste Wereldoorlog in Huizingen’ van het Heemkundig Genootschap tijdens de rommelmarkt te Huizingen op 15 augustus. Deze tentoonstelling vindt plaats in de Raadzaal van het Sociaal Huis Torleylaan.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 aug 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief