Jeroen Vanzeebroeck uit BEERSEL herneemt een examen waarvoor hij al geslaagd is

C21

Jeroen Vanzeebroeck uit BEERSEL herneemt een examen waarvoor hij al geslaagd is

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 

Het hernemen van een examen waar je voor geslaagd bent, wordt vanaf volgend academiejaar afgeschaft. In februari deed men het voorkomen dat er heel vaak misbruik van gemaakt werd, gisteren haalde VTM Nieuws aan dat er een ongelijkheid bestaat tussen de universiteiten in Vlaanderen. Wat de reden ook moge zijn, het is jammer dat die beperkte groep studenten een tweede kans om het beter te doen wordt ontnomen.

Jeroen Vanzeebroeck uit Beersel, studeert rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven: “Telkens wanneer ik zeg dat ik een vak ga hernemen waarvoor ik al geslaagd ben, vraagt iedereen me waarom ik dat wil doen want ik ben toch geslaagd met een 12? Mijn antwoord is altijd hetzelfde, ik wil dat opnieuw doen omdat ik het beter wil doen. Het vak dat ik dit jaar herneem, heet ‘International Taxation’. Het is iets wat ik heel graag doe en waar ik tijdens het jaar veel mee bezig was. Ik weet dat ik de leerstof van dat vak onder de knie heb en daarom besloot ik het opnieuw te doen. Maar dat besluit nam ik niet zomaar. Na het examen ingekeken te hebben blijkt dat mijn ‘lage’ punt enkel te maken heeft met de black out die ik had tijdens het examen. De eerste vraag was quasi perfect maar de tweede en derde vraag gingen de mist in omdat ik een black out had na de eerste vraag.”

Vooral geneeskundestudenten maken gebruik van deze mogelijkheid om hogere punten te krijgen en zo misschien een grote of grootste onderscheiding te kunnen halen. Dat verhoogt hun kansen om de specialisatie van hun dromen te krijgen. Nu moeten zij dat kunnen in 1 keer, opnieuw proberen is er niet meer bij. Studenten moeten dus in alle omstandigheden op een maximaal vermogen kunnen werken, maar het zijn geen computers, het zijn mensen, met menselijk gebreken zoals de occasionele off-day of ziek zijn.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 aug 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief