BEERSEL - Gemeentelijke sportraad wenst sportclubs te ondersteunen via ‘fair play project’

C21

BEERSEL - Gemeentelijke sportraad wenst sportclubs te ondersteunen via ‘fair play project’

Editiepajot_bart_devill_____beersel
foto Bart Devillé
 

Naar aanleiding van een analyse van de bestande reglementen en een bevraging hieromtrent in de Beerselse sportclubs heeft de gemeentelijke sportraad deze reglementen verwerkt tot één uniform reglement; zowel één voor de sporters als een voor supporters.

Op zaterdag 6 september zullen diverse Beerselse sportverenigingen dit reglement officieel ondertekenen in de cafetaria Kerkeveld(Beersel). Het ondertekend reglement zal in de gemeentelijke sportaccomodaties opgehangen worden en de clubs zullen voldoende exemplaren ontvangen om aan hun sporters en supporters te overhandigen.
 
Fair play reglement voor supporters: Toon steeds respect voor de tegenstanders. Wees waardig in het verlies van je club. Breek niemand af, maar zorg steeds voor positieve aanmoedigingen. Frustatie en kritiek zijn verboden naar, spelers, trainers of tegenstanders. Toon respect en erken de keuzes van trainers of sportieve medewerkers. Probeer steeds een voorbeeldfunctie te zijn voor anderen. Probeer steeds op een eerlijke manier te supporteren. Stimuleer niemand bij het nemen van drugs of doping. Verzorg je taalgebruik. Maak steeds gebruik van het Nederlands. Trek nooit de eerlijkheid van de wedstrijdleiding in twijfel. Moedig iedereen aan, niet alleen jouw kind of kennis. Gebruik geen verbaal, -mentaal- of fysiek geweld. Draag zorg voor het materiaal, ook al is het niet het uwe. Wees een waardig vertegenwoordiger van de club. Gebruik bij conflicten geen geweld, de correcte oplossing=spreken. Pesterijen worden niet geduld. Wees steeds behulpzaam. Discrimineer niemand op basis van persoonlijke overtuigingen, geloof, afkomst of huiskleur.
 
De meeste van voorgaande punten zijn ook terug te vinden in het fair play reglement voor sporters. Wel zijn er typische ‘raadgevingen’ voor hen: Winnen is leuk, maar verliezen is een kunst. Reageer nooit op kritiek van supporters. Probeer steeds op een eerlijke manier te sporten. Het nemen van drugs of doping is altijd verboden. Gebruik geen verbaal, -mentaal- of fysiek geweld. Wees een waardig vertegenwoordiger van je club.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 aug 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief