BEERSEL De Lambikstoempers vieren 15 jarig bestaan

C21

BEERSEL De Lambikstoempers vieren 15 jarig bestaan

Editiepajot_bart_devill___lambiekstoempers1
foto Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill___lambiekstoempers2
foto Bart Devillé
 

In Bezoekerscentrum De Lambiek te Alsemberg vierden De Lambikstoempers hun 15 jarig bestaan, als aanloop naar hun traditioneel Bierweekend. Blikvanger was ongetwijfeld de feestelijke ontkurking van hun eigen Oude Geuze ‘Cuvée Lambikstoemper’.

Hoog bezoek op deze academische zitting in Bezoekerscentrum De Lambiek, met o.m. Vlaams Minister van Cultuur, Sven Gatz(Open Vld) voor deze gelegenheid nog uitgenodigd als directeur Belgische Brouwers en inmiddels dus minister geworden. Johan ‘Wanne’ Madelijns, voorzitter De Lambikstoempers vzw, was verheugd het 15 jarig bestaan te kunnen besturen in een gebouw als Bezoekerscentrum De Lambik en dook in de voorbije 15 jaar. Hij wees er op dat De Lambikstoempers vandaag al met 130 zijn. Hij dankte ook de gemeente Beersel en hoopte dat men in de toekomst zou kunnen blijven rekenen op de steun van de gemeente.
 
De Lambikstoempers kregen alleszins de lof toegezwaaid van de Beerselse schepenen van cultuur Eddy Deknopper en toerisme Sonja Zelck-Bosmans(beide CD&V), die ze dankten voor het feit dat De Lambikstoempers een stuk cultuur dat in de verdrukking was gekomen, terug tot leven hadden gebracht.
 
Het woord werd ook nog gevoerd door Minister Sven Gatz, Jan Rumes, voorzitter Zythos) en Armand Debelder, voorzitter van HORAL vzw. Eerstgenoemde hoopte dat er ooit een erkenning door Unesco zou komen en beide laatste sprekers toonden zich verheugd over de heropleving van de biercultuur en dankten De Lambikstoempers voor de belangrijke rol die zij hierin speelden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief