BEERSEL - Nieuwe speelplaats voor kleuters GBS Dworp

C21

BEERSEL - Nieuwe speelplaats voor kleuters GBS Dworp

Editiepajot_bart_devill___gbs1
foto Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill___gbs2
foto Bart Devillé
 

Voor de Gemeentelijke Basisschool van de Beerselse deelgemeente Dworp was 1 september wel een heel bijzondere 1ste schooldag, zeker voor de kleuters. Zij namen inderdaad op deze dag hun spiksplinternieuwe speelplaats in gebruik.

Volgens een tevreden directrice Veerle Aerts op tijd: “Deze uitbreiding is uiteraard erg welkom. Eens we wat verder in het schooljaar gevorderd zijn, lopen hier een 100-tal kleuters rond. Nu zal er tenminste ruimte zijn voor zowel de actievere kinderen die zullen kunnen spelen met de bal en fietsen en rondlopen, als voor de kleuters die wat meer rust nodig hebben”.
 
Het nieuwe schooljaar ging voor de Gemeentelijke Basisschool van Beersel van start met 81 kleuters(waar er in de loop van het schooljaar nog een twintigtal bij instappen in het onthaalklasje) en 136 leerlingen in de lagere. Er zijn 4 kleuterklassen en 6 klassen in de lagere school.
 
Jaarthema van de school is ‘feest van de smaak’; gezonde voeding zal de rode draad zijn doorheen alle grote activiteiten met als apotheose een schoolmusical in de Meent waar alle kinderen mee op het podium staan(12 mei 2015). Het blijft niet bij een eenmalig project, maar een aanzet om het hele aspect van ‘gezondheid’ verder uit te bouwen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief